Home

Šamar za iPad

Od danas zvanično otvaram sezonu takmičenja (pratićemo rezultate live na netu) pod imenom “Šamar za iPad”. Propozicije su jednostavne – kada god vidite nekoga da ima iPad, morate da mu lupite šamar, a zatim i javite da ste to uradili. Najbolje je da to učinite onako, suptilno, kao – “Izvini, vidim da imaš neki tablet, jel to iPad?”, “Jeste, što?” * ŠLJAS *

Ne znam kako bismo drugačje mogli da otreznimo ljude koji su spremni da izdvajaju tako velike količine para za nešto tako beskorisno. I to, domaći kupci bi trebalo da dobiju dupli šamar (znači * ŠLJAS * ŠLJAS *), pošto će, umesto 830 dolara, koliko košta najskuplja verzija iPada (što je negde oko 500-600 eur, da ne računam sad), morati da izdvoje čak 1200 eur za nešto što je, skoro pa beskorisno.

Da se razumemo, Apple kaže da su ljudi očekivali previše, ali ja jednostavno nisam očekivao ništa. Šta više, nisam ni pratio vesti, pa nisam ni znao da će Apple uskoro izdati taj tablet (sećam se najava od pre x godina). I onda je tablet stigao, i moje reakcije su išle otprilike ovako:

– U kul, lepo izgleda
– U strava, vidi što je tanak i lagan, vrh
– Čekaj, šta, ovo nema nijedan konektor osim Wi-Fi i Bluetootha? Ne mogu da verujem da nema USB.
– Stani, pa nema ni konektor za neki eksterni displej, ne razumem?
– OK, pa dobro, ajde, možda kao i nije tako zamišljen… ali, nema ni olovku?
– Nema ni multitasking? Wtf ?!? Pa šta će mi ovako nešto ako ne mogu u isto vreme da slušam muziku, surfujem a u pozadini IM-ujem?

Sve u svemu, ja sam se lično prilično razočarao… zaista nisam imao nikakva očekivanja, ali da u današnje vreme ne mogu makar da imam multitasking na tom nekakvom uređaju kojeg bih možda mogao da uzmem u razmatranje kao lagani netbook za put, a još fensi, je stvarno previše. Da ne pričamo što bi bilo mnogo korisno da se nakači eksterni displej, ili neka tastatura i miš koji nisu oni koji se kače preko Dock-a.

Stoga, ne zaboravite da ošamarite osobu koju vidite sa ovim u ruci.

A do tada, da pogledamo šta ima od zanimljivih linkova:

1. iPad (2010) vs HP TC 1100 (2003)
2. iPad i Kanye West
3. Google izdao svoj odgovor na iPad, trebalo im je oko 6 sati da ga razviju
4. Evolucija po Stiv Džobsu
5. Hitlerova reakcija na iPad
6. iPad ulošci
7. iPad MadTV (iz 2007. godine)

Toliko za sada!

To Top