Home

Komendije…

.Izgleda da sam oguglao na komedije 🙁 Ili to, ili su mi standardi toliko visoki da jednostavno niĆĄta ne moĆŸe da me nasmeje. Nisam fan bioskopa. Poslednji put sam iĆĄao da gledam Avatara jer je u 3D-u, a pre toga ne pamtim kad sam bio, a posebno da sam pritom iĆĄao na fazon „jao strava, idem u bioskop da gledam taj_i_taj film“. I većinom sve ĆĄta pogledam, a ĆĄto moĆŸda nije puno, pogledam na monitoru svog voljenog računara. Tu je problem taj ĆĄto nema dovoljno velike publike. OK, nekada film ne pogledam sam, mada nije da ne volim najviĆĄe da solo FastForwardujem sve dosadne scene i odgledam samo one koje me zaista interesuju, ali je suviĆĄe mali broj ljudi da bih imao reprezentativni uzorak.

I tako sam recimo pogledao Funny People sa Adam Sendlerom, ne sećam se da sam skoro pogledao gluplji film. OK, srećom, oni koji su gledali sa mnom su se sloĆŸili sa tim. I vidm i neki po forumima. Međutim, IMDB ocena recimo, neĆĄto tipa 7,5 od 10, ĆĄto uopĆĄte nije loĆĄe. I onda pomislim, ma to oni neĆĄto nameĆĄtaju, ma to nije tako, ko zna ko je tu glasao bezveze itd. I onda se slučajno obrem u Domu Sindikata (naĆĄao sam bioskop u koji ću da odem) na filmu Dan Zaljubljenih. Srećom, nisam platio kartu inače bih se dodatno smorio. Enivejz, onako, ima sala jedno stotinak ljudi, fina ekipa, ĆĄto bi se reklo. Kreće film, sve ide svojim tokom, nema smeha ni od korova, kad eto prve „smeĆĄne“ scene. Ja niĆĄta, glupa je, al’ zato ostatak sale ne moĆŸe da se sastavi od smeha. Opet, scena nakon toga, a’la „mačka je pala sa stola i upala u kutiju“, cela sala se zacenila, ja kao, wtf? I tako se svi silno zabavljaju, sem mene kojem je dosadno.

I onda razmislim, pa moĆŸda stvarno ja previĆĄe očekujem od filma, moĆŸda je on mega smeĆĄan, al’ sam ja glup pa to ne izvaljujem, pa mi posle bi i jasna ocena za Funny People (i slične filmove) na IMDB-u.

I onda postavim sebi joĆĄ jedno pitanje – moĆŸda Holivud uopĆĄte ne pravi loĆĄe filmove, samo im ja nisam ciljna grupa i očigledno sam u manjini na trĆŸiĆĄtu. A kad imaĆĄ jogurt of Kajsije koji se prodaje super i jogurt od jagode kojeg kupuje samo dvoje ljudi, jasno je koji će da nastrada, a moĆŸda i nije boljeg ukusa nego ovaj „kajsijasti“.

To Top