Home

Kako dati otkaz?

Uz veliko poštovanje prema mom prijatelju Peji koji voli da savetuje ljude da daju otkaz, evo nekoliko originalnih načina da to učinite, iz primera drugih ljudi.

– Programer u firmi 2K Games napravio je svoju verziju Super Mario igre, u kojoj kad god završite nivo ili pokupite pečurku dobijete poruku “I Quit!”

– Dizajner iz jedne druge firme je napravio specijalnu Mac poruku za svog šefa – “The designer you treat like shit has quit unexpectedly”. Opcije su “Ignore”, “HR…”, “Renegotiate” za šefa koji će pomenutu poruku videti.

– Jedan zaposleni je pak napravio svoju poruku o otkazu u vidu Star Wars intro filma, a možete ga pogledati ovde.

– Dobro su poznati i ljudi koji na pozdravnim porukama vole da se skidaju goli.

– Ne treba zaboraviti i one koji daju otkaz putem hrane. Jedan zaposleni u Starbucksu, šefu je doneo tortu kada je uzimao platu, ali nije pojasnio o čemu se tačno radi. Tek kasnije, kada je šef otvorio tortu, video je da na glazuri piše “I quit”.

– Dobro je poznato davanje otkaza i pred publikom. Ako hoćete da vidite kako to izgleda, kliknite ovde.

– Putem Twittera. Mislite da je nemoguće? Pola Abdul je dala otkaz kao sudija u Idolu putem svog Twitter naloga. Pored toga, Heidi Lunde, koja radi u norveškoj novinskoj agenciji, napisala je na svom twitteru da je sredila i očistila svoj sto i da je spremna za nove izazove, misleći pritom na promenu lokacije na kojoj sedi, ali je njen direktor mislio da je dala otkaz putem ovog sajta, što se kasnije ispostavilo kao tačno.

– Možda ovde treba pomenuti i Hemngveja, koji je napisao knjigu “The Torrents of Spring“, isključivo kako bi dobio otkaz od strane Horace Liverwrighta, koji je do tada bio njegov gazda, odnosno kako bi Horacije odbio da objavi novelu koja u tom periodu nije mogla biti objavljena, čime je prekršio ugovor i doveo do njegovog prekida. Hemingvej je potom otišao kod drugog izdavača, za znatno veće novce.

To Top