Baba

Daljinac na popravci

Posted on

Pričao sam ovo pre nekoliko dana svom dobrom “sve mogu da pokvarim, al’ zato ništa ne umem da popravim” drugu koga ovom prilikom neću imenovati, a opet mi se sve to lepo poklapa sa ovom pričom od pre nekoliko dana.

Dolazim ja tako jedan dan kod babe, vidim ona nešto ljubaznija nego inače, nemam pojma o čemu se radi. Kao, evo da jedeš, ajde da popijemo nešto, evo kolač … hm, mislim se, nešto ovde ne štima. Kad, ne lezi vraže:

Baba: E, bila mi je Borka juče…
Ja: mhm…
Baba: I eto, tako mi pričamo, i ona kaže “Jao, pa tvoj unuk se beše bavi kompjuterima?”, ja kažem “da, on se u to razume”, i onda kaže “pa jel može onda da mi pogleda ovaj daljinski što je prestao da mi radi?”
Ja: i ti si naravno rekla da se ja u to ne razumem
Baba: * osmeh *
Ja: Аli, ja nisam električar niti znam išta o tome…
Baba: Pa evo, samo pogledaj, pa ako ne umeš…
Ja: rekoh upravo da ne umem
Baba: … ja ću joj vratiti.

I donosi baba “daljinski”. A daljinski, za Grundig od pre jedno 30 godina, horizontalne orijentacije, sa ogromnim dugmićima i jedno 15 kilograma. Naravno, ima gumicu koja drži da ne ispadnu baterije. I kao vrhunac – SKROZ SE RASPAO. Ispali su svi dugmići, štampana ploča pukla na dva dela, gornja plastika se odvojila… kao uređaj koji je ispao preko terase kada je neko recimo tresao stolnjak u kojem je ostao daljinac.

Ja: Ja čak i da znam kako se ovo popravlja, ovako nešto ne bih mogao da popravim jer je jednostavno – skroz raspalo. Nego lepo neka ona ide da kupi univerzalni daljinski…
Baba: Aha, ok…

… i onako, u polufazonu “ne mogu da verujem da ne može da se popravi!”

Najpopularnije

Exit mobile version