Doručak u Beogradu

Voulez-Vous – od 08h

Voulez-Vouz je dobro poznati restoran na Neimaru koji nudi solidnu hranu i dezerte. Kakva im je ponuda za doručak?

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 08:00h do 13h
  • Cene: između 300 i 500 dinara po porciji
  • Adresa: Đorđa Vajferta 52
  • Odvojeni nepušački deo: ne

Voulez-Vous već dugo važi za jedan od boljih prestoničkih restorana. Još od otvaranja u blizini Neimarskog parka istakao se kao lokacija sa kvalitetnom hranom, još boljim dezertima i prostranom baštom. Mi smo Voulez-Vous već posetili jednom, međutim, bili smo razočarani ponudom za doručak. Ma koliko nam je meni tokom dana odgovarao i koliko smo bili zadovoljni ručkom i večerom, doručak je bio daleko ispod proseka. Odlučili smo da ovom mestu damo i drugu šansu.

Enterijer (c) Beep

Restoran poseduje primamljivu ponudu za opcije doručka. Lista nije posebno dugačka, ali je kreativno napravljena. Naravno jaja i engleski doručak nešto su što smo očekivali, ali Benedict jaja, topli sendvič sa prženicama, svakako komšijski doručak i dijetalna speltina kaša su nešto što nećete videti na baš puno menija.

Cenovno, obroci spadaju u srednje do viši nivo beogradske ponude.

Meni za doručak (c) Beep

Kako smo prošli put odabrali engleski doručak i Voulez-Vous omlet, ovoga puta smo se opredelili za Benedict jaja i Chorizo & Eggs, čisto da bismo imali nešto veći uzorak obroka.

Kao što smo već navikli od ovog restorana, usluga je brza i ljubazna i tome se malo šta može prigovoriti. Radnika u jutarnjoj smeni ima verovatno i više nego što je potrebno a objekat koji radi od 08h (i od tada služi doručak) spreman je za rad već od prvih minuta posle osam časova.

Chorizo & Eggs (c) Beep

Obroci stižu izuzetno brzo i posluženi su na očekivani način za ovaj lokal. Ne možemo da kažemo da nismo zadovoljni garnirungom, opštim izgledom jela. Što se tiče upotrebljenih namirnica, Chorizo zapravo nije Chorizo već dobro poznata domaća tanka kobasica dok je u Benedict jajima upotrebljena šunka ne baš sjajnog kvaliteta.

Benedict jaja (c) Beep

Sa druge strane, jaja su napravljena baš kako bi trebalo i sos je relativno kvalitetan. Sve to stiže uz skromnu količinu feta sira koji nije baš najbolji, a pomenuta količina još je manja kod Chorizo & Eggs.

Pohvala sleduje za peciva, koja su zaista dobra (fotografija malo ispod) ali zamerka ide u smeru toga što se ona dodatno naplaćuju, nešto što nije baš standard za ponudu doručka u Beogradu.

Opšti zaključak je da Voulez-Vous i za doručak više pridaje značaja fizičkom izgledu jela nego samim jelima, što je šteta jer je doručak specifičan obrok na koji ljudi odlaze da bi zapravo nešto pojeli i tako započeli svoj dan. Za razliku od ručka i svakako večere koji često predstavljaju statusni simbol ili deo izlaska i tog tipa rituala. Kada ste poslednji put čuli da se momak udvara devojci uz “Idemo na doručak pa u izlazak” ili da supruga pita muža “Dragi, gde me vodiš na doručak za godišnjicu?”?

Sve to bi možda i moglo da prođe da je odabir namirnica (makar u slučaju doručka) zadovoljavajuć. Ali ni šunka ni chorizo ni feta sir ne zaslužuju da se nađu na tanjiru mesta kakav je Voulez-Vouz.

Piće

Redovno obratimo pažnju i na piće, posebno u domenu čaja, koje mnogi kafići i restorani zanemare. Voulez-Vouz dobija pohvalu jer je čaj kvalitetan (iako je iz kesice) i služi se i sa medom i sa limunom.

(c) Beep

Mapa:

Ocena: 7.0 / 10

Atmosfera za vreme doručka je prijatna, odabir muzike korektan kao i osvetljenje.

Utisak nam se u određenoj meri popravio u odnosu na to kada smo prvi put otišli u Voulez-Vous na doručak. Tada smo bili potpuno šokirani slabim kvalitetom (na primer, pasulj iz engleskog doručka je bio 4 do 5 zrna pasulja umočenih u paradajz sok?) pa možda nije ni bilo teško nadmašiti tako lošu ponudu u startu.

Ipak nam se čini da Voulez-Vous mora dodatno da poradi na ponudi jela za doručak, njihovom obimu i kvalitetu. Za tu cenu i takvo mesto, zaista očekujemo više.

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz aprila 2019. Revidiranje ocene obavljamo na 6 meseci od prethodnog ocenjivanja. 

(c) Beep
(c) Beep
To Top