Home

Još jedan bloger

Ne znam da li ste to ispratili, ali imamo još jednog blogera na svetskom nebu, Stanka Subotića. Da, da, ovaj biznismen iz Ženeve, otvorio je svoj lični sajt na stanko-subotic.com. I tu se on, kao svaki pravi biznismen, obraća na “svetskom jeziku”, odnosno na francuskom, i čitav sajt je na francuskom. Ima i zastava Srbije, kao za srpski jezik, al’ kad kliknete piše da još ništa nije pripremljeno za srpski, biće uskoro prevedeno.  I sad, kao svaki dobar blog, tu je i implementiran video, Stanko nam se obraća na tečnom francuskom. Desno je kraća biografija, a ispod je spisak ljudi koje je Stanko odlučio da tuži, pa kad kliknete na njih, postoji i njihova kraća biografija.

A sajt pored toga ima i sve drugo što je potrebno jednom pravom sajtu – favicon (slovo S), nekakav kvazi logo, svašta nešto. A možete da odete i na vesti, tu piše ovo – “You will soon find here additional documents regarding the actions of the criminal organization.”. Doduše, ovo je prevod Google Translate-a, uistinu verovatno pogrešan, ali smešan.

I onda, šta je glavni štos? Imate i deo gde možete da kliknete i pogledate sve optužnice protiv drugih ljudi. Ali da biste pogledali tekst optužnice, morate da – PLATITE! I to 3,5 evra, odnosno 5 švajcarskih franaka. Sve je regularno, ima i Visa, Master, ali i PayPal. I onda vi lepo odaberete šta hoćete da pročitate, pa idete na “Order”, platite i čitate! Stoga, dragi moji posetioci, olovke u ruke, i utefterite. Da vidite kako da i vi steknete veliko bogatstvo, i da shvatite da se na svemu može zaraditi!

Međutim, ne bude meni teško, pomislim ja – “što je čovek registrovao stanko-subotic.com, sa crticom?”. Odem na www.stankosubotic.com, kad tamo – još bolji sajt! I ne samo to, nego ima i stankosubotic.net, ide forward na ovaj .com. Taj sajt već kao favicon ima dva S, jedno “preko” drugog, i to je sajt Međunarodnog advokatskog tima Stanka Subotića, pod imenom “Borba za pravdu!”

I tu sad imate delove sajta kao što su “Pobeda”, “Državna represija”, “Borba za pravdu” i naslove kao što su “Stanko Subotić – svuda u svetu slobodan čovek” i “Švajcarska, Francuska i Rusija skinule svaku sumnju sa Subotića”. Pa ako slučajno niste najvičniji zakonu, imate desno lepo linkove do Evropskog suda za ljudska prava, Evropskog prava, Human Rights Watcha, i onda sve tu fino možete da pročitate.

A ako odete na deo “Press”, tu imate – četiri slike Stanka Subotića u visokoj rezoluciji za dalje korišćenje, kada o njemu hoćete da objavite neki članak, da ne koristite neke loše slike sa Fejsa, nego lepo imate ove kad piše penkalom, hoda sa akten tašnom ili razgovara mobilnim telefonom.

Bez želje da stajem na bilo čiju stranu, super mi je što su borbe krenule da se vode i na polju interneta. Uskoro stižu Google Ads oglasi “Sloboda za Stanka”, Facebook grupa je već sigurno tu (mrzi me da tražim), a kapiram da će uskoro da otvori i Twitter. Ih što će to da bude radost.

To Top