Home

Panduri izazivali udese da bi uzimali pare

Eto šta se sve radi kod nas, čovek se nekako iznenadi koliko ima tih genijalnih planova i ideja, i koliko zapravo stari načini varanja više nisu “IN”. Sigurno ste i vi do sada, kao i ja, mislili da je glavni način nelegalnog finansiranja saobraćajne policije to kada vas uhvate u nekom prekršaju za koji niste ni mogli da znate da ste ga napravili, niti je puno bitan, kad ono, ima još genijalnijih. Pazite ovaj – Policajci namerno izazivali saobraćajne nesreće kako bi naplatili osiguranje.

Petnaest osoba, među kojima je petoro pripadnika saobraćajne policije, uhapšeni su jutros zbog sumnje da su namerno izazivali saobraćajne nesreće kako bi naplatili osiguranje.

Sumnja se da su lažiranjem nesreća oštetili osiguravajuća društva za 200.000 evra.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici kriminalističke policije MUP Srbije u Zrenjaninu i Novom Sadu. Uhapšeni policajci se sumnjiče da su pozivali određene osobe da svojim automobilima dođu na dogovoreno mesto i namerno izazovu saobraćajnu nezgodu.

Osobe koje su učestvovale u izazivanju nesreće dobijale su 100 evra, a od osiguranja su saobraćajnim policajcima davali 1.000 evra, a ostatak uzimali za sebe navodi izvor “Blica” blizak istrazi.

Uhapšen je i jedan medicinski tehničar koji je osumnjičen da je pripadnik ove kriminalne grupe koja je pod istragom bila poslednjih devet meseci, kaže izvor “Blica” iz MUP Srbije.

Možda da se raspitamo gde se prijavljuje za neke statiste, ili makar ove što namerno voze kola u sudar?

To Top