Tech

Povlačim šta sam rekao u vezi Twittera!

Sećate se kada sam, ne tako davno, rekao da je Twitter domaći internet devedesetih? Well, scratch that, to vreme je prošlo. Taj post sam napisao pre skoro godinu dana i očigledno se mnogo toga promenilo u međuvremenu. Tada niste mogli da vidite naslove u novinama:

“IVAN IVANOVIĆ PREKO TVITERA ISPROZIVAO SORAJU REČIMA – TRENUTNO NA TV PINK PRIKAZUJU KURVE!”

Niste mogli ni da pronađete većinu domaćih poznatih ličnosti a kamoli da bilo koja od njih ima više hiljada followera. U to vreme je samo Facebook bio alatka za naše profesionalne novinare da objavljuju vesti o poznatim ličnostima, a sada je to i Twitter. Bilo je i prirodno za očekivati tako nešto, trend je postojao u svetu, jednostavno je morao jednom doći i do nas, ali ja samo hoću da kažem da menjam svoj stav i da sada mislim da je Twitter takođe “uništen”. Vidim da se neki još “koprcaju”, kao – “taj i taj muzičar ima više followera na Twitteru nego na FB-u, što znači da je kul, dok ovaj drugi ima više fanova na FB-u nego na Twitteru što znači da je komercijala i da je jadan i da mu smrdi iz usta”.

Evo recimo, uzmimo jedno random razmenjivanje poruka putem Twittera, da svi vide što bi se reklo:

Nina Badric official ‏ @ninabadric7
@MarijaKilibarda Zenooooooo….jesi ti dobro?Nadam se da je sve u redu?:)

Marija Kilibarda ‏ @MarijaKilibarda
@ninabadric7 zovem teeee za poola h.ljuuub,ne briniiii.

Da fak?

Pa onda recimo, Željko Joksimović, koji kao svoju sliku za pozadinu Twittera postavi fotku sebe na koncertu gde se vidi da peva pred milion ljudi. Soraja is amused!

To Top