Doručak u Beogradu

Kasina – od 8h

Poznato beogradsko mesto za izlaske i klub poseduje i ponudu za doručak. Da li zavređuje vašu pažnju?

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 08h do 12h
  • Cene: od 385 do 425 din
  • Adresa: Terazije 25
  • Odvojeni nepušački deo: ne

Bilo da uživate u lakim notama kasno noću, volite domaću muziku, idete centrom grada, turista ste u Beogradu ili samo imate osnovno poznavanje glavnog grada Srbije, ne možete a da ne znate za Kasina (by Community). Dobro poznati klub uveče, mesto za ispijanje kafe ako ste posetilac Beograda ujedno služi i kao lokacija za doručak svim posetiocima hotela koji je ulaz do.

Švedski sto nije za sve

Iako Kasina služi švedski sto, on je rezervisan samo za goste hotela. Svi drugi, “obični smrtnici” moraju se zadovoljiti ponudom iz a la cart menija.

Kasina restoran doručak
Kreativan izbor za doručak ali ne tako veliki

Kao što možete da primetite, izbor nije posebno veliki, specifično ako shvatite da se mahom zasniva na jajima (čak i prženice predstavljaju neki vid jaja). Nema granole ili muslija, nema ovsenih, nema palente niti nekog vida vegansko/vegetarijanskih opcija. Dosta iznenađujuće imajući u vidu lokaciju objekta.

Kreativni meni

No, sa druge strane, ono što meni nudi krajnje je kreativno i vidi se – promišljeno. Fitnes omlet je sa tikvicom i mocarelom kao i gvakamole sosom, kasnia doručak ima koleslov salatu i kobasicu od mangulice, tu je i omlet od belanaca i doručak za dvoje (ili možda ipak za jednu ješniju osobu).

Dopalo nam se što u meniju Kasina “forsira” stvari poput coleslaw salate i gvakamoli/avokado kombinacija. Pomalo je nejasno zašto je često prilog slatko-ljuti sos, posebno u fitnes omletu na primer, no dobro.

Fitnes omlet i Kajgana & Koleslov

Fitnes omlet je, u svakom smislu te reči, fitnes! Porcija je korektna ali ne i impresivna, deluje dobro spremljena i iako nije napisano (ali je na slici prisutno) i uz nju dobijate coleslaw.

Fitnes kajgana u Kasini
Fitnes kajgana

Gvakamoli je dobar, coleslaw takođe pa čak i slatko-ljuti sos, ali nam on jednostavno nije bio dobar dodatak uz omlet. Omlet je lepo napravljen, ima mocarele (mada bi je moglo biti i više) a tikvice i nismo baš osetili, verujemo na reč kuvaru da su tu negde.

Što se tiče drugog jela, Kajgana & Koleslov, moramo istaći da je u pitanju prilično obiman doručak koji će zadovoljiti i gladnije. U tom smislu se postavlja pitanje koliki je zapravo doručak za dvoje, nešto što bismo verovatno morali da isprobamo narednog puta.

Kajgana i Koleslov restoran Kasina
Kajgana i Koleslov

Kao što možete da vidite – izdašna kajgana sa ćurećim prsima, topli sendvič, koleslov salata, pohovani kačkavalj i paradajz pravi su “doručak šampiona”, naravno pod uslovom da jedete hleb i nemate problem sa pohovanim jelima za doručak.

Kajgana - Kasina
Kvalitetno spremljena kajgana
Pohovana gauda
Raj za one koji vole masniju hranu

Piće

Izbor pića je standardan, bez posebnih iznenađenja. Čaj iz kesice, ali je pogled svakako unikatan – nema puno lokacija koje vam omogućavaju pregled Terazija, Terazijske česme i glavnih ulica Beograda.

Piće u Kasini
Standardni čaj i nestandardni pogled



Mapa:

Parking

Kasina se nalazi u strogom centru grada. Iako se u neposrednoj blizini možete parkirati i u crvenoj i u žutoj zoni, šanse da tu nađete mesto su minimalne. Garaža kod skupštine je potencijalno najbolji a najbliži izbor, pored opcije da se prošetate do centra, naravno.

Fitnes omlet Kasina
Fitnes omlet i gvakamoli sos

Ocena 8 / 10

Kasina je ostavila korektan utisak na nas. Posluga je brza, obrok kvalitetan, opcije kreativne. Slabija ocena upućena je pre svega skromnom izboru za doručak ali i činjenici da hrana nije nimalo jeftina. Prosek je 400 dinara po porciji što je na gornjoj granici. To svakako ide uz lokaciju, ali vredi istaći.

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz jula 2019. Revidiranje ocene obavljamo na 6 meseci od prethodnog ocenjivanja. 

Želite da posetimo i vaš restoran? Pišite nam na dorucak@beep.rs ili pošaljite DM na Instagram profilu.

Bašta
Bašta još jednom
To Top