Svakodnevica

Pravi prijatelji VS lažni prijatelji – u čemu se razlikuju?

Pravi prijatelji su zaista retki. Oni su tu za vas sve vreme i nikada ne prelaze na drugu stranu, protiv vas, čak i kada niste u pravu. Oni su vaš sistem podrške koji čini svet boljim! Oni su vaši vodiči, vaši poverljivi ljudi i vaš oslonac u životu.

Međutim, ponekad možete naići na ljude koji vas jednostavno koriste i u koje ne vredi ulagati ni minut vremena, a ni živaca. Oni se pretvaraju, oni vas lažu i mažui na kraju izdaju! I ne, ovo nije srednjiškolski tekst, ovo je samo način da se podsetite šta je pravo a šta ne – a najbolje je krenuti od prijatelja. Da li ste spremni da saznate razliku?

Pravi prijatelji nikada nisu previše zauzeti za vas. Oni će vam naglasiti kada nemaju vremena ali će isto tako u moru obaveza da pronađu vreme kako bi bili uz vas. Lažni prijatelji se uvek pravdaju nedostatkom vremena i gotovo svaki lažni prijatelj ima tu lošu osobinu da vas uvek ostavi na cedilu. Tužno, ali istinito.

Pravi prijatelji čine da se osećate srećno i voljeno. Razveseliće vas u lošim vremenima i slaviće sva vaša dostignuća, iskreno i od srca. Lažni prijatelji učiniće da se osećate sami i jadni. Zakucaće vam na vrata samo kada im trebate.

Kad god postignete uspeh, pravi prijatelji će biti srećni i ponosni na vaše vaš uspeh. Lažni prijatelji će, s druge strane, biti ljubomorni i mrzovoljni zbog toga.

Foto: unsplash

Pravi prijatelji će prihvatiti vaše mane i nesavršenosti i voleće vas zbog njih, dok će lažni prijatelji kritikovati vaše nedostatke i pokušaće da vas promene.

Pravi prijatelji će biti znatiželjni da saznaju sve o vašim osećanjima i daće vam vremena da ispričate svaki detalj. S druge strane, lažne prijatelje teško da će uznemiriti vaša teskoba i vaš problem. Pričaće samo o sebi i brinuće samo o svojim osećanjima!

Zar nije jednostavno prepoznati pravog i iskrenog prijatelja u moru lažnjaka i onih koji samo čekaju da vam podmetnu nogu? Čuvajte iskrene prijatelje, oni su, pored porodice, najveće bogatstvo!

To Top