Lepota

Beli čaj – kralj među čajevima!

Čaj može biti mnogo više od osvežavajuće šolje koju praktikujete kada vam treba pauza i odmor. Istina je da čajevi blagotorno deluju na telo ali i na kožu i oni su zaista korisni za zdravlje. Čuli ste za crni, zeleni ali da li ste čuli za beli čaj?

Možda će vas iznenaditi, ali beli čaj u velikoj meri koristi srcu, probavi, imunitetu i koži. Sve što treba da uradite je da ga ubacite u vašu svakodnevnu rutinu! Da li ste spremni da se upoznate sa njim i svim njegovim prednostima?

Beli čaj se pravi od sušenja pupoljaka biljke i naziva se tako jer su njegovi listovi koji su biljni pupoljci izrazito srebrnasto bele boje.

Po čemu se beli čaj razlikuje od ostalih čajeva?
Beli čaj je jedan od najmanje obrađenih čajeva. Poseduje pomalo slatkast prirodan ukus. Beli čaj takođe sadrži manje kofeina u poređenju sa zelenim čajem i crnim čajem.

Koje su prednosti belog čaja za kožu
Beli čaj poseduje mnogo blagodeti za probavni sistem i imunitet, ali može igrati prilično važnu ulogu kada je reč o nezi vaše kože.

U pitanju je čaj antiinflamatorne i antibakterijske prirode. Ovo može pomoći u smanjenju akni, smanjenju upalnih procesa na koži kao i izbacivanju toksina iz tela.

Kako je prepun antioksidanata, beli čaj može biti idealan kandidat za suzbijanje štete od sunca ili stresnih faktora iz okoline, tako da koža i dalje izgleda čisto i glatko.

Takođe može pomoći u smanjenju efekta slobodnih radikala na telo, koji mogu prouzrokovati bore! Još uvek razmišljate da li da kafu zamenite belim čajem?

To Top