Lepota

Lubenica – prirodni eliksir za vašu kožu!

Još malo, još samo malo i leto nam stiže! Verujem da ga svi jedva čekamo! S obzirom na to da je čitava zemlja poslednjih godinu dana u konstrantnoj brizi izazvanoj pandemijom, znamo da će nam letnji dani kao i letnje temperature, beg u prirodu i druženje sa porodicom i prijateljima (u meri u kojoj je dozvoljeno) pomoći da razbistrimo um ali i da se napunimo pozitivnom energijom koja nam je svima i više nego potrebna! Još kada na to dodamo i uživanje u sezonskom voću…

Verujemo da znate da sezonsko voće čini čuda za naš organizam ali da li ste znali koliko je blagotvorno i za našu kožu? O da… Među čarobnim voćkama nalazi se i nezaobilazna lubenica koja vam može pomoći u zaštititi kože od oštećenja izazvanih sunčevim zracima. Pored toga, ona našu kožu održava svežom i mladolikom tokom letnjih i sparnih dana.

Sa nekoliko vitamina i antioksidanata lako možete da napravite osvežavajuće maske za lice koristeći lubenicu koja će vam začas pružiti čistu i svetliju kožu. Ove maske za lice od lubenice efikasno uklanjaju mrtve ćelije kože i hidriraju ih. Ne očekujte odmah preporod, ali budite uporni i pružite vašoj koži negu kakvu zaslužuje!

Maska za lice od lubenice i krastavca
I lubenica i krastavac su izuzetno korisni za kožu. Pripremite masku za lice tako što ćete pomešati kašiku pulpe krastavca sa sokom od lubenice. Nanesite smesu ravnomerno na lice i isperite je hladnom vodom nakon 15-20 minuta.

Lubenica i jogurt maska za blistavu kožu
Kombinacija soka od lubenice i jogurta može vam dati gipku i blistavu kožu. Da biste pripremili ovu masku pomešajte dve kašike jogurta sa 2 kašike soka od lubenice i napravite glatku pastu. Nanesite pastu na lice i ostavite da deluje oko 15-20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Foto: unsplash

Lubenica i mleko za sjajniji ten
Mleko je prirodno sredstvo za čišćenje koje ne samo da uklanja mrtve ćelije kože već ima i hidratantna svojstva. Ovaj maska održava vašu kožu vlažnom i hidriranom. Sve što treba da uradite je da zgnječite nekoliko komada lubenice i da joj dodate 2 kašike sirovog mleka. Nanesite masku ravnomerno na lice i ostavite da deluje 15 minuta.

Lubenica, limun i med maska za suvu kožu
Ako imate suvu kožu, onda je ova prirodna maska za lice najbolja za vas. Limun će glatko skinuti suve, mrtve ćelije kože dok će med i sok od lubenice navlažiti i hidrirati vašu grubu kožu. Za ovo iscedite sok od lubenice u posudu i dodajte joj jednu kašiku limunovog soka i meda. Pomešajte sastojke, nanesite ih na lice i ostavite bar 30 minuta. Nakon toga je isperite mlakom vodom.

Lubenica umesto tonika za kožu
Lubenica je prirodni tonik. Može se koristiti kao dobra zamena za iste. Crveni sok poboljšava izgled kože. Dobro istrljajte krišku lubenice direktno na lice i isperite vodom. Odu[evi’ete se reyultatima!

Slatko, ukusno i korisno! Dobitna kombinacija, a vi blistate!

To Top