Home

Nemam 30 dinara!

Nemam 30 dinara za ono za šta je vama 30 dinara potrebno, osim ako to nije zaista za plemenitu svrhu ili hranu. Sestre, karte za autobus, pivo, cigare, benzin … pitam se koliko dnevno novca neki od redovnih prosjaka ovog tipa u Beogradu mogu da zarade? Što je najcrnje, to uopšte nije više “jel imaš pet dinara” ili “jel imaš neki dinar”, nego se puca na visoko, preko 30 dinara pa nadalje.

– Izvinite, jel imate 30 dinara za moju bolesnu sestru od 5 godina?
– Ne, jer se oko Mek Donaldsa motaš već 10 godina, valjda bi ta sestra do sad ozdravila, ne daj Bože daleko bilo umrla, ili jednostavno malo porasla pa sada imala 15.

– Izvinite, jel imate 30 dinara za taksi, upravo sam izašao iz bolnice, moram kući
– Ne, jer osim ako nismo u Danu Mrmota, svaki bogovetni dan od 2000. godine “upravo izlaziš iz bolnice”

– Izvinite, nedostaje mi baš 50 dinara za autobus do Niša, evo otpusne liste iz Kliničkog centra, moram kući da se vratim!”
– Predpostavljam da bih na toj otpustnoj listi video da si zapravo žena a ne muškarac, kao i da je iz 1996. godine, a da stvarno već četiri godine tražiš 50 dinara za autobus, siguran sam da bi te NišEkspres častio gratis kartom u jednom pravcu.

– Izvinite, jel imate 30 dinara za pivo?
– O ti sasvim normalni momče mladih godina koji si potpuno radno sposoban, ako već nemaš posao iz snova, slobodno se prijavi za rad u kiosku, pekari, magacinu, plus je mnogo bolje da 30 dinara potrošiš na hleb.

– Izvinite, jel imate 30 dinara za Drinu?
– Nemam
– U al si nadrkan, šta sad ja da dođem sa štanglom.
–  Izvini što ti ne dam svoje pare jer si lenjo govedo.

– Izvini, stao mi je auto ovde blizu, baš mi nedostaje 30 dinara da kupim dve litre benzina.
– Voziš kola na rezervu a nemaš sa sobom ni 200 dinara… hm…

Lista ide dalje i dalje. Ako i vi slučajno imate neki primer, slobodno ga ostavite u komentarima.

Ovom prilikom se unapred izvinjavam svim osobama kojima je zaista potrebna pomoć i koje zaista nemaju novca, i pozivam sve da takvim osobama pomognu uplatama sredstava na mnogobrojne račune ili u fondacije.

To Top