Home

Sex and the Petlovo brdo

Pre nego što će početi Eurosong 2010, na RTS-u se emitovala serija Policajac sa Petlovog brda. I, pored uvek zanimljivog pogleda na devedesete kroz te RTS-ove kamere, i činjenice da na ulici nema automobila, a radnje su prazne, nešto sam važno skapirao – Sex & Grad je ukrao ideju od Policajca sa Petlovog brda! Nemojte to da vas čudi – poznato je da je i Avatar delo naših ruku koje je Kamerun ukrao, poznato je da je Korn bazirao svoj uspeh ustvari na Korni grupi, pa ovo ne treba da bude iznenađenje.

Naime, Candace Bushnell, autorka knjige Sex & the City, bazirane na editorijalima iz New York Observera, evidentno je imala prilike da vidi Policajca, i da iz ove divne serije ukrade čitavu osnovu za svoj editorijal a kasnije i knjigu. Kako to mislim? Pa ne znam da li se sećate, ali Ljubiša Samardžić ima nekoliko dece iz čak četiri braka, sa četiri žene (vidite kuda idem sa ovim) koje se redovno okupljaju u kafićima i restoranima (aha!) i koje diskutuju o muškarcima (aha!!!). I pride su svaka na svoj način različite, a tumače ih, da se prisetimo i toga – Milena Dravić, Svetlana Bojković, Neda Arnerić i Maja Sabljić.

Ispijaju piće, govore o novoj garderobi, jačem polu, svemu onome čime se bave i junakinje Sex i Grada. A da je sve jasno kao dan, govore i datumi. Serija Sex & the City počela je da se emituje 1998. godine, a bazirana je na knjizi objavljenoj 1997. A sama knjiga bazirana je na člancima koje je Candace Bushnell počela da piše 1994. godine. A Policajac sa petlovog brda? E pa dragi moji, policajac je svoj život započeo 2 godine pre toga – 1992! Što jasno znači da naši nikako nisu mogli da iskopiraju Kendis, već upravo obrnuto!

BUSTED!

To Top