Home

Dragi komšija…

Imam jednog komšiju, kojeg ne viđam toliko često. Bukvalno, jednom u 3-4 meseca. I svaki put, ali bukvalno svaki put kada se vidimo, on ima neki problem sa kompjuterom. Dovoljno je da vam kažem da se to dešava u najmanje proteklih deset godina, a problemi su manje-više isti, pa se skoro osećam kao u nekakvom danu mrmota, osim što se ovaj ponavlja 3-4 puta godišnje. Šta više, oduvek me je zanimalo, da li je moguće da čovek već 10 godina ima probleme sa kompjuterom koje ne može da reši, ili pak sa druge strane sam ja takav maler da tih 3-4 puta godišnje kada ga vidim, on baš dan pre toga uspe da “izazove” neki novi kvar.

A kvarovi otprilike izgledaju ovako:

– Radim na kompjuteru, i onako radim, radim, radim i ODJEDNOM – CAP! PLAVI EKRAN! Šta je to?
– E, jel imaš nekoga da mi instalira Windows, ovaj prošli što je bio uopšte nije lepo instalirao, sve mi je sporo, pojavljuju se nekakvi prozori, nagrade, ima sigurno virusa, ništa nije dobro uradio.
– E, ne može da mi lepo radi Matrox sa Windows-om, znači, sve radi super, samo kad aktiviram Matrox neće, jel imaš nekoga ko zna da namesti taj Windows da radi kako treba sa Matrox-om?
– Radim montažu, i mnogo mi je spor hard disk, treba mu sto godina da nešto uradi, jel mogu ja da nekako njega ubrzam? Probao sam overklokovanje, ali ne pomaže.
– Jel postoji neki uređaj na računaru, da ja kad to aktiviram, onda mi blokira internet, ali da internet radi, nego da ne ulaze virusi i tako to?

Lista ide, ne mogu se ni ja setiti svega, ali svaki put kada ga vidim, on me svaki put nešto pita, a ja se svaki put zapitam – jel moguće da on tako “živi sa svojim problemom” sve te mesece dok se ne pojavim ja i kažem mu šta da uradi?

To Top