Home

Ovacije splićana bosanskim piramidama

Ne znam da li je potrebno da se uopšte bilo šta piše posle jednog ovako genijalnog naslova? “Ovacije Splićana bosanskim piramidama” … pa slabo šta može ovo da nadmaši. Međutim, naravno, nakon efektnog naslova dolazi i potreba da se sazna na šta se to tačno odnosi, pa stoga, evo pojašnjenja:

Splitu se ovo rijetko dešava. Na jednom naučnom skupu okupilo se više od 400 ljudi, s iznimnom pažnjom su saslušali predavanje koje je neprekidno trajalo dva i po sata, a onda su predavača nagradili dugotrajnim aplauzom koji je prerastao u ovacije.

Ako se ne sećate inače naše priče o piramidama u Bosni, one predstavljaju najsigurniju tačku u BiH, ali i ne samo to, već i dokaz da je “oficijelna istorija” zapravo laž i da piramide nisu građene samo u Egiptu i Meksiku već i u Bosni:

Osmanagić je tokom svoje prezentacije rušio jednu po jednu dogmu oficijelne historije: piramide nisu građene samo u Egiptu i Meksiku već na svim kontinentima; najstarije i najveće egipatske piramide nisu služile kao grobnice niti su ih gradili faraoni Starog kraljevstva; posljednjih osam hiljada godina je samo posljednji ciklus u razvoju čovječanstva kojemu su prethodili drugi, karakteristični po sofisticiranim građevinskim i astronomskim znanjima…

I naravno, najveći zaključak čitavog izlaganja jeste da su zapravo bosanske piramide u Visokom najstarije i najveće piramide na planeti, da su sa najkvalitetnijim betonom i orijentacijom stranica prema stranama sveta!

Novosti iz posljednjih nekoliko mjeseci pokazali su da je stručni tim Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” detaljno analizirao postojanje fokusirane energetske zrake koja prolazi kroz centar Bosanske piramide Sunca te magnetne i ionizirajuće fenomene u podzemnom labirintu i njihovom utjecaju na ljudsko zdravlje.

Logično, ništa bez euforičnog završetka:

Zadovoljstvo i ushićenost na licima prisutnih nakon predavanja, poriv da stisnu ruku čovjeku protiv kojeg se u jednom momentu podigao gotov cjelokupan bh. i svjetski kulturni establišment i želja da nabave njegovu novu knjigu “Sve piramide svijeta”, najbolji su pokazatelji reakcije Splićana na entuzijazam, iskrenost i stručnost Osmanagića i njegovog tima.

Zar ne bi trebalo da se ovako važno otkriće zapravo distribuira besplatno, a ne kroz prodaju knjige?

To Top