Home

Filozofija toaletnog papira

Jel može neko da mi objasni u čemu je štos sa toaletnim papirom? OK, možemo se složiti da je rolna toaletnog papira svakako funkcionalnija nego listići. OK, možemo se složiti da smo tokom devedesetih morali da koristimo “šmrgle” u svrhu čišćenja “intimnih delova” (jel se i “to” zovu intimni delovi, btw?), ali nakon tih godina agonije ponovo su stigli normalni toaletni papiri. Beli, u rolni, katkad sa onim “reljefnim” delom. I tu bi priča realno trebalo da stane, zar ne?

 

Gledam, svih ovih godina, kreću raznorazne varijacije na temu. Te papir od dva sloja, te papir od tri sloja, te papir od pet slojeva, te mekši papir, te još mekši papir, te papir kojim kad se brišete mislite da se brišete oblakom, te papir kojim kad se brišete mislite da se brišete oblakom koji je opran u veš mašini sa Lenorom… Nemojte ni da počnem sa “dezenima”. Toaletni papir sa patkom, toaletni papir sa cvetovima, sa životinjama, sa ptičicama…

… a onda, MIRISNI toaletni papir. Really, folks, REALLY? MIRISNI toaletni papir … MIRISNI?! Gde je kvaka, jel može neko da mi objasni? Zasigurno je da vam “donja leđa” neće zamirisati kada ih obrišete mirisnim toaletnim papirom. Zasigurno je da vam nakon toga ni ruka neće mirisati, a valjda ćete je, for the love of god, oprati nakon što obavite “brisanje”. Zasigurno je da ni WC nakon korišćenja tog toaletnog papira neće da zamiriše i neutrališe vaš lični “pečat” kojeg ste dali prostoriji, pa, gde je onda logika da bilo ko kupuje MIRISNI toaletni papir, i još pritom daje novac za to?

I što se debljine listića tiče, da se vratim na početak priče, nisam ubeđen u korisnost tako nečega odnosno argumente koje ističu ovi koji kupuju Zewa papir od 300 dinara (odokativno) umesto “Happy end” papira od 80 dinara (odokativno). Iskreno, nije poenta u tome koliko je nešto debelo, već kakvu površinu ima, pa ako mi neko kaže da mu dva četvoroslojna “segmenta” kotura toaletnog papira zamenjuju četiri dvoslojna, onda jednostavno tu nešto ne štima. Jer, sad nemojte da čitate ako ste gadljivi, morate da imate dovoljno dugačku “pistu” da biste ostavili dovoljno dugačak “trag” a time i obavili dovoljno temeljno čišćenje. OK, rekao sam vam da ne čitate ako ste gadljivi, sami ste to tražili. Kada uzmete jedan “listić”, makar on bio i petoslojni, gde vam je tu manevarski prostor? Ajde da vas čujem, dajte svoje komentare!

I pre nego što završim post, da vas ostavim u večnoj debati, skoro kao – “kokoš ili jaje”.

 

To Top