Tech

Opasnost od novog virusa!!!

OK, jasno mi je da su u najvećoj meri korisnici računara kompjuterski nepismeni, ali zanima me, zbog čega su glupi? Jedno je kada vi ne znate da dvokliknete, instalirate hard disk ili podesite sebi internet, drugo je da poverujete u mail koji je očigledan fejk, lažna vest, lažno dizanje panike i jedna velika glupost. Ne pije mi vodu to da se ljudi “plaše onoga što ne znaju” jer je to samo delimično tačno. Ja recimo mogu da se “uzentam” kada pročitam vest da opasni virus hara i dobijen je mutacijom svinje i papagaja i šta sve ne, pa mi onda neko objasni ko je stručan “e to ne može, iskuliraj”, ali ne mogu ako mi stigne mail – “Opasan virus hara i ubija ljude. Brzo isključi LAN kabl iz računara, poli se vrelom vodom i dubi na glavi 15 minuta da bi bio siguran!”. E pa egal tome je meni kada stigne neko upozorenje na virus, koje mi je stiglo danas (od PET različitih osoba):

Poslati svima: HITNO! OPASNOST!

****

Upozorenje putem nacionalne policije****

Zbog vašeg kompjutora pošaljite ovo obavieštenje svojim prijateljima, obitelji, kontaktima!****

U narednim danima, budite oprezni: ne otvarajte bilo koju poruku pod nazivom ” Windows Live Update”, bez obzira ko vam šalje.****

To je virus koji sagori cijeli hard disk.****

Ovaj virus će doći od poznate osobe koju imate u svojoj mailing listi.****

To je razlog zašto biste trebali poslati ovu poruku svim svojim kontaktima.****

Ako dobijete poruku pod nazivom ” *Windows Live Update*”, čak i ako je poslao prijatelj, ne otvarajte****

To je najgori virus najavio je CNN.****

Klasificiran od strane Microsofta kao najrazorniji virus koji je postojao do sada.****

Ovaj virus je otkriven jučer poslijepodne od strane McAfee.****

I ne postoji mogućnost popravke za ovu vrstu virusa.****

Uništava Zero Sektor hard diska.****

Ne zaboravite: ako proslijedite dobijenu informaciju, koristiće svima nama.****

Mislim, ne znam odakle bih uopšte počeo. Prvo, “vest” je potpuno nepismena. Drugo, “Upozorenje putem nacionalne policije”. Treće, virus koji “sagori celi hard disk”. Četvrto, pa ovo je template za sve viruse od Ubistva Arkana, preko 11. septembra, preko Olimpijskog plamena koji “sagoreva hard disk” pa sve do smrti Kim Jong Il-a. Šta je sa vama ljudi?

To Top