Nepusacki lokali

Forest – SC Šumice

Posted on

Ovaj tekst deo je cele sekcije “Lokali bez dima” odnosno “Nepušački lokali” koji obrađuje mesta u Beogradu u kojima je kompletno zabranjeno pušenje ili u kojima postoji jasna fizička podela na pušački i nepušački deo. Sve članke ove tematike pogledajte u LISTI.

Brzi info:

  • Konfiguracija: Jedna prostorija je nepušačka
  • Broj mesta: 5 stolova
  • Gužva: Pomalo
  • Adresa: Ustanička 125a, Beograd
  • Radno vreme: 8 do 24h
  • Internet: OK

Šumice su jedan od onih delova grada koje ili baš volite, ili baš ne. Sam sportski centar je jako star, pomalo renoviran i sa ne baš previše sadržaja, ali određeni ljudi i dalje u njemu pronalaze zabavu, bilo da igraju košarku, stoni tenis ili gledaju neki meč.

Slična je situacija i sa samim parkom (bolje reći parkovima). Nekima odgovara “ruralnost” šumica koje pored nekoliko napravljenih staza i nešto stolova sa klupama ne nudi puno toga, dok određeni baš u tome nalaze glavni problem kod ovog parka. Ja sam na strani onih prvih – volim neuređenost Šumica, njihovu ne baš veliku popularnost a sasvim dovoljno hlada kada dođu letnji meseci.

Unutar Šumica i praktično unutar sportskog centra Šumice nalazi se i kafe Forest.

(C) Google Images

Kafe Forest spada u jedne od onih sa najlepšom baštom u gradu – okružena šumom, drvena, prostrana, nudi sve što vam je potrebno za predah leti ili prvu jutarnju kafu. Međutim, ovde govorimo o onome što je unutra – prostoru za nepušače.

Kafe Forest je tako organizovao lokal da čitava jedna prostorija predstavlja deo za nepušače. Nije velika, poseduje 5 stolova za po četiri osobe (od kojih dva imaju neki vid “dvoseda”) i sa svih strana je zastakljena, pružajući tako lep pogled, bilo da se radi o letu ili zimi. Grejanje je dovoljno dobro.

Usluga

Ljubazno osoblje stvarno stoji na raspolaganju i izuzetno su brzi. Kafa je relativno korektna mada nije na nivou lokala poput Kafeterije ili Avijatora, moram da budem potpuno iskren.

Sa druge strane, zanimljiv dodatak u Forestu je ponuda hrane koju imaju. Pored doručka koji služe već od 08h, Forest ima čitavu plejadu očekivanih obroka – pizza, testenine, razne kombinacije sa piletinom, obrok i “obične” salate i dezert. Cene su pristojne.

Gužva

U nepušačkom delu nismo primetili veću gužvu.

Problemi

Jedan od problema, da ih tako nazovemo, leži u činjenici da se nepušačkoj sobi zapravo pristupa kroz pušačku (a u njoj je i toalet). To znači da ćete biti izloženi dimu zajedno sa svojom garderobom bilo da ulazite ili izlazite iz nepušačke sobe ili idete do toaleta. Nekome može da zasmeta.

Mapa

Najpopularnije

Exit mobile version