Doručak u Beogradu

ParCo – od 07h

ParCo, kao što mu ime kaže, mesto je unutar parka! Radi od 07h, što nije nimalo često i već od tada služi i doručak. Kakav je? Čitajte!

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 07h do 12h (i vikendom)
  • Cene: između 300 i 600 dinara po porciji
  • Adresa: Đorđa Vajferta (unutar Neimarskog parka)
  • Odvojeni nepušački deo: ne

ParCo je dobro poznato mesto za sve one koji žive u blizini Neimarskog parka. Razlog što možda neki drugi nisu baš upoznati sa ovom lokacijom leži pre svega u činjenici da je ovaj lokal bukvalno “ušuškan” u zid parka, iznad kojeg se nalazi okretnica autobusa 24. Taj prostor dugi niz godina stajao je bez namene, pa je izdat za ovaj lokal negde tokom 2013. Samim tim tokom letnjih meseci najčešće nema mesta, jer veliki broj roditelja koji u park izvode svoju decu vole da sednu i popiju kafu baš ovde.

Ono što će vas sigurno privući, makar nas jeste, a posebno ako ste ranoranilac, je činjenica da je ParCo ekipa spremna i voljna za rad (hajde da kažemo tako 🙂 već od 07h kada možete poručiti i doručak. Ne postoji puno mesta u gradu koje nude obrok ovako rano, stoga ParCo od nas dobija prvi plus.

Izbor jela za doručak veoma je interesantan. Sve što postoji u meniju kreirao je neko ko je zapravo razmislio o tome kako ponuda za doručak treba da izgleda i na takav način napravio široku lepezu onoga što možete poručiti.

To znači da doručak nije samo omlet sa paradajzom, već mnogo više od toga – omlet, tri vrste hleba, sos od pavlake, cherry paradajz, jogurt ali i slatki hleb uz prateći puter i džem – da slučajno neko ne ostane gladan.

(c) Beep.rs

I druge opcije su izdašne, pa tako engleski doručak zapravo poseduje skoro sve što biste očekivali od engleskog doručka i dobro poznati pasulj koji se služi uz njega izgleda baš kako treba da izgleda, a nije u paradajz pelatu umućeno nekoliko zrna pasulja iz konzerve (i to smo viđali).

Naravno, sve ovo ima svoju cenu – nimalo nisku. Zavisi šta očekujete od doručka ali prosečna cena obroka u ParCo je negde oko 500 dinara, ide i do 700, najniža je oko 400. To je za stepenik iznad ponude na drugim mestima za ovaj vid obroka. Ovo ni na koji način nije negativna ocena za ParCo – dobijate više nego na drugim mestima po višoj ceni. Takođe, i kvalitet dobijenog svakako prevazilazi neka druga povoljnija mesta. Ali isto tako, ako tražite mesto za povoljniji doručak koji će vas zasititi a da to nije pekara, ni ParCo neće biti za vas.

Ocena: 7,5 / 10

Ocena restorana je određena u decembru 2018 godine. Nakon šest meseci izvršićemo reviziju ocene nakon ponovne posete lokalu.

(C) ParCo Facebook
To Top