Doručak u Beogradu

Dolcino – od 08h

Dolcino na tri lokacije u Beogradu služi doručak od 08h. Ima širok izbor, kakav je kvalitet?

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 08h do 12h (i vikendom)
  • Cene: između 300 i 400 dinara po porciji
  • Adresa: Matavuljeva 7 (okretnica trolejbusa 22)
  • Odvojeni nepušački deo: ne
  • Dolcino poseduje i lokacije na Miljakovcu (ima odvojeni nepušački deo) i na Dorćolu (nema), ali se naša ocena doručka bazira na prostoru u Matavuljevoj na Lekinom (Pašinom) brdu.

Dolcino je već poznato ime na nebu domaćih kafe-restorana u Beogradu. Njihova lokacija na Miljakovcu omiljeno je sastajalište lokalaca, posebno zbog činjenice da je jedan veliki deo napravljen kao nepušački.

Druga lokacija je na okretnici trole 22 a treća na Dorćolu, a mi se bavimo ovom drugom.

Dolcino je oduvek bio na našem radaru za doručak iz više razloga. Prvi, ponuda obroka tokom dana je na solidnom nivou. Drugi, ponuda za doručak je raznovrsna. Treći, doručak služe od 08h što, kao što smo pomenuli, nije tako često.

Na Dolcino sajtu možete i videti kako otprilike izgleda ponuda:

(c) Screenshot

Cenovno, doručak spada u donje-srednju granicu, gde početni obroci (jaja na oko) kreću već od oko 250 dinara. Naravno, cena raste kako se i doručak “komplikuje” ali oko 350 do 400 dinara su ujedno i najskuplje stvari u ponudi.

Pored već pomenutih jaja na oko, Dolcino nudi i kajganu, raznorazne dodatke uz jaja na sve načine, slatki doručak i palentu odnosno kačamak. Ovaj poslednji u obe varijante (“čist” i u četiri sira) su veoma obimne, pa čak možda i više nego što bi za nas ješne bilo dovoljno. No, na to se ne žalimo.

(c) Beep.rs

Ono na šta možemo da se požalimo je čest nedostatak određenih sastojaka u doručku. Da li zbog velikog “sadržaja” (pogledajte samo ovo iznad) zbog kojeg kuvar zaboravi šta je trebalo da napravi, ili zbog toga što neki sastojak nemaju, tek, često se događa da jedan ili dva “dodatka” (pavlaka, kajmak, pečurke, pasulj) ne budu poslužene uz doručak.

Druga stvar na koju bismo skrenuli pažnju je činjenica da ne postoji mogućnost modifikacije ili makar dodavanja dodatnog sastojka. Na primer, opet pogledajte sliku iznad – sve je ok, ali samo jedno jaje na oko? Pa nismo deca! 🙂

Usluga je relativno brza, konobari i kuvari rade svoj posao “sve u šesnaest” već od 08h, pa sa te strane na Dolcino nemamo nikakvih zamerki.

Ne možemo reći da nam je jasno čemu služi pohovani kačkavalj u inače manje-više zdravom i proteinskom doručku, tek Bafalo doručak donosi čiste parčiće bifteka za dobar početak dana. Tu bismo baš želeli da pohovani kačkavalj makar izbacimo, ako ne da ga zamenimo za još poneko jaje ili grilovano povrće.

Još jedna “proteinska” verzija je i doručak Donna, gde umesto bifteka dobijate pileće belo meso! Nice!

Ocena: 8.5 / 10 i preporuka!

Ukupno gledano, Dolcino ima svoje propuste koji se pre svega ogledaju u zaboravljanju sastojaka i pomalo u tome što doručak ne možete “pojačati”, ali mimo toga predstavlja jednu od najboljih ponuda u gradu. Služi se od 08h, ima dobru ponudu, povoljne cene i zbog toga od nas dobija preporuku!

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz decembra 2018. Revidiranje ocene obavljamo ne pre 6 meseci od prethodnog ocenjivanja.

(c) Dolcino Matavuljeva Facebook
To Top