Doručak u Beogradu

Forest (Šumice) – od 08h

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 08h do 12h (i vikendom)
  • Cene: između 200 i 400 dinara po porciji
  • Adresa: Ustanička 125a (Sportski centar Šumice)
  • Odvojeni nepušački deo: da

Cafe Forest koji se nalazi u Šumicama već smo obradili u sekciji Nepušački lokali Beograda, i pohvalili lokaciju koja je jednako interesantna i zimi i leti, kao i odvojeni deo za nepušače. U tom blogu pomenuo sam i relativno solidnu kuhinju koju Forest nudi. Predlažem da pročitate taj post ako vas interesuje više o lokaciji i izgledu.

Bašta je jedan od glavnih razloga dolaska u Forest (c) Beep

Forest nudi doručak već od 08h i reklo bi se da je kuhinja i više nego spremna za rani početak dana. Pre svega zbog toga što je izdvojena iz kafića i radi kao poseban fast food lokal. Ovo je ujedno i manji problem zbog brzine isporuke hrane, jer se na nju čeka 5 do 10 minuta duže nego što bih očekivao, verovatno i zbog toga što je fizički potrebno preneti hranu nekih 100-150 metara sa jedne tačke (kuhinje) na drugu (kafić). Zima takođe ne ide na ruku ovome pa ponekada možete dobiti i hladniji obrok nego što ste želeli. Kažem hladniji, ne hladan.

“Domaćinski” jelovnik za doručak (c) Beep

Izbor jela u Forestu je korektan, a izdvaja se rolovana viršla (svakako ne kao ona iz pekare), kao nešto specifično što je u ponudi. Druga zanimljiva stvar su i “mafini” od jaja i slaninice, koje smo i poručili i možete ih pogledati ispod. Ostatak ponude je očekivan – omlet i jaja na različite načine kao i prženice i slatki doručak.

Mafini sa jajima i slaninicom (c) Beep.rs

Kao što možete da vidite na slici, ponuda za doručak je “domaćinska” i podseća na restorane i hotele u državnom vlasništvu, sve zajedno sa trouglasto isečenim kačkavaljem i nekoliko krugova krastavca. Ovo nikako nije negativna stvar, već samo opservacija. I druga jela koja smo probali za doručak prati ista “filozofija”.

Omlet sa šunkom (c) Beep

Forest svojom ponudom kako za doručak tako i za ručak ili večeru nudi jednostavna jela, bez previše kreativnosti (koja u ovom slučaju nije ni potrebna) po relativno povoljnoj ceni. I to je ono na šta ovaj lokal i “puca”.

Hleb

Zvuči neobično da ovakvu stavku izdvajamo u odnosu na sve druge, ali za ljubitelje hleba i peciva, Forest nudi proizode na kojima bi pozavideli i znatno veći i poznatiji lokali.

Događa se da gosti Foresta uz piće zapravo poruče samo porciju ili dve hlebnih peciva.

Pecivo zbog kojeg se gosti vraćaju (c) Beep

Piće

Ne možemo reći da je kafa najbolja koju smo pili, niti se u ponudi Foresta nalazi nešto neobično, ali postoje relativno zanimljive “akcije” i kombinacije kafe i ceđene pomorandže ili limunade, što znači da solidan doručak uz kafu i limunadu na primer možete dobiti za oko 350-400 dinara, što je više nego dobra cena.

Mapa

Ocena: 8 od 10

Nije teško dati ocenu Forestu – okruženje je sjajno, bilo da je zima ili leto (naravno, bašta je leti “pun pogodak”). Obroci su solidne veličine i umerenih cena. Za doručak u kojem ne želite previše da “filozofirate”, skoro pa da ne postoji bolji izbor.

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz novembra 2018. Revidiranje ocene obavljamo ne pre 6 meseci od prethodnog ocenjivanja.

UPDATE: Forest smo posetili iznova u aprilu 2019. Ponuda je identična, hrana na istom kvalitetu ali moramo da zamerimo na brzini usluge i ljubaznosti osoblja. Možda je bio samo takav dan, ali smo otišli prilično razočarani nakon što smo 20 minuta čekali da uopšte poručimo doručak a zatim i isto toliko da nam bude poslužen.

Forest doručak (c) Beep


To Top