Doručak u Beogradu

Forest (Šumice) – od 08h

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 08h (i vikendom)
  • Cene: između 200 i 400 dinara po porciji
  • Adresa: Ustanička 125a (Sportski centar Šumice)
  • Odvojeni nepušački deo: da

Cafe Forest koji se nalazi u Šumicama već smo obradili u sekciji Nepušački lokali Beograda, i pohvalili lokaciju koja je jednako interesantna i zimi i leti, kao i odvojeni deo za nepušače. U tom blogu pomenuo sam i relativno solidnu kuhinju koju Forest nudi. Predlažem da pročitate taj post ako vas interesuje više o lokaciji i izgledu.

Forest nudi doručak već od 08h i reklo bi se da je kuhinja i više nego spremna za rani početak dana. Pre svega zbog toga što je izdvojena iz kafića i radi kao poseban fast food lokal. Ovo je ujedno i manji problem zbog brzine isporuke hrane, jer se na nju čeka 5 do 10 minuta duže nego što bih očekivao, verovatno i zbog toga što je fizički potrebno preneti hranu nekih 100-150 metara sa jedne tačke (kuhinje) na drugu (kafić). Zima takođe ne ide na ruku ovome pa ponekada možete dobiti i hladniji obrok nego što ste želeli. Kažem hladniji, ne hladan.

Izbor jela u Forestu je korektan, a izdvaja se rolovana viršla (svakako ne kao ona iz pekare), kao nešto specifično što je u ponudi. Druga zanimljiva stvar su i “mafini” od jaja i slaninice, koje smo i poručili i možete ih pogledati ispod. Ostatak ponude je očekivan – omlet i jaja na različite načine kao i prženice i slatki doručak.

Mafini sa jajima i slaninicom (c) Beep.rs

Kao što možete da vidite na slici, ponuda za doručak je “domaćinska” i podseća na restorane i hotele u državnom vlasništvu, sve zajedno sa trouglasto isečenim kačkavaljem i nekoliko krugova krastavca. Ovo nikako nije negativna stvar, već samo opservacija. I druga jela koja smo probali za doručak prati ista “filozofija”.

Forest svojom ponudom kako za doručak tako i za ručak ili večeru nudi jednostavna jela, bez previše kreativnosti (koja u ovom slučaju nije ni potrebna) po relativno povoljnoj ceni. I to je ono na šta ovaj lokal i “puca”.

Piće

Ne možemo reći da je kafa najbolja koju smo pili, niti se u ponudi Foresta nalazi nešto neobično, ali postoje relativno zanimljive “akcije” i kombinacije kafe i ceđene pomorandže ili limunade, što znači da solidan doručak uz kafu i limunadu na primer možete dobiti za oko 350-400 dinara, što je više nego dobra cena.

Mapa

Ocena: 8 od 10

Nije teško dati ocenu Forestu – okruženje je sjajno, bilo da je zima ili leto (naravno, bašta je leti “pun pogodak”). Obroci su solidne veličine i umerenih cena. Za doručak u kojem ne želite previše da “filozofirate”, skoro pa da ne postoji bolji izbor.

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz decembra 2018. Revidiranje ocene obavljamo ne pre 6 meseci od prethodnog ocenjivanja. 


To Top