Doručak u Beogradu

Hotel Agro – od 7h

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 07h do 11h
  • Cene: 480 dinara po osobi
  • Adresa: Kralja Milana 25
  • Odvojeni nepušački deo: ceo deo za doručak je nepušački

Već smo konstatovali da je Beograd postao glavna turistička destinacija ovog dela Evrope. To ujedno znači i otvaranje velikog broja novih hotela, malih i velikih. To takođe znači i povećanje smeštajnih kapaciteta ali i “prazan hod” hotela u određenim periodima godine. Stoga ne čudi da su upravo oni otvorili svoja vrata i za goste sa strane. Jednostavno, doručak svakako “moraju” da imaju bez obzira da li hotel ima 10 ili 50 gostiju i mimo osnovnog redukovanja količine i dalje postoji dosta neiskorišćenog kapaciteta. Mi, kao ljubitelji doručka, iskoristili smo priliku da isprobamo i hotelski doručak. Neke smo već posetili, ali dosta toga je još pred nama. Jedan od tih je Argo.

Centar grada

Za Argo hotel potencijalno ne biste ni čuli (možda i dalje niste) da nemaju prilično dominantnu reklamu na ulici u samog Kralja Milana. Ulaz u hotel je mali, deli ga sa drugim korisnicima zgrade i bukvalno spada među te i takve manje hotele koji niču širom sveta.

Jedinstven pogled sa prozora hotela

Tražeći mesto za naredni članak, na internetu smo otkrili Argo. Videli da nude doručak, poslali im upit da li je i dalje aktuelna ponuda i nakon 10 minuta dobili potvrdan odgovor. Već sutradan – bili smo tamo.

Švedski sto – 480 dinara!

Kao što smo već pisali, švedski sto u ponudi postao je dosta popularan u Beogradu. Posebno je poznat u hotelima, po čemu se Agro ne izdvaja. Ono što ga, sa druge strane, zasigurno ističe jeste cena – 480 dinara je kompletan obrok koji uključuje i piće (sokovi, jogurt, kafa, čaj…)

Zdrava ponuda Agro hotel
Zdrava ponuda…
Slana ponuda Agro hotel
…slana ponuda…
Slatka ponuda Agro hotel
… i slatka ponuda!

Kao što možete da primetite, ponuda je zaista bogata i lako bi joj pozavideli i veći hoteli. Slatke i slane knedle na primer, skoro se nigde ne mogu videti, a od slanog i slatkog skoro sve što poželite je tu. Moramo doduše skrenuti pažnju da hrana koja je u sporijoj “rotaciji” ima tendenciju da bude bajata. Na primer, suve šljive, koje smo mi uzeli, jasno je da su na švedskom stolu bile nedeljama. Slično je i sa korn fleksom i kukijima. Sve što se prži i peče naravno je sveže kao i suhomesnato koje ide na redovnoj bazi. Bajata je na primer i aleva paprika, koja je potpuno izgubila svoj ukus.

Naš tanjir

Uvek je nezahvalno fotografisati tanjir koji sami “uređujete”, ali može biti zanimljiva smernica kako obrok može da izgleda, od ponuđenih namirnica.

Jedna od kombinacija za doručak
Jedna od kombinacija za doručak
... i druga kombinacija za doručak.
… i druga kombinacija za doručak.

Piće

Kao što smo već pomenuli i piće uzimate sami, a izbor je širok. Ne samo da su tu sokovi iz automata, već i ceđena limunada, čokoladno mleko, hladno i toplo mleko, jogurt, kiselo mleko, kafa i čajevi. Sve što vam može pasti napamet. Zamerka može biti to što nema sojinog ili nekog drugog ne-kravljeg mleka.

Veliki izbor napitaka

Mapa:

Parking

Hotel Agro nema svoj parking, a inače je u žutoj odnosno drugoj zoni. Javna garaža Masarikova jako je blizu, pa je ona dobar izbor ukoliko želite da dođete na doručak.

Proteinski doručak!
Proteinski doručak!

Ocena 8 / 10

Agro nudi jako veliki izbor i solidan doručak po izuzetno povoljnoj ceni. Za gladne – sigurno jedan od najboljih izbora, za izbirljive takođe solidan, ali moraju da obrate pažnju na kvalitet i svežinu ponuđenih opcija.

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz oktobra 2019. Revidiranje ocene obavljamo na 6 meseci od prethodnog ocenjivanja. 

Želite da posetimo i vaš restoran? Pišite nam na dorucak@beep.rs ili pošaljite DM na Instagram profilu.

To Top