Lepota

Trikovi za blistavu kožu – pametno tretirajte vaše lice pre odlaska u krevet!

Većini je vreme spavanja nešto čemu se raduju ceo dan, često već od trenutka kada se probude. Posle dugog dana i zamornih poslovnih ali i kućnih obaveza, konačno je vreme kada možete isključiti svoj um i dozvoliti svom telu da se oporavi tokom noći.

Da li ste znali da vaša koža uživa u procesu obnavljanja koji se odvija dok spavate? Dok se mišići oporavljaju i bolovi nestaju, stotine hiljada ćelija koje čine kožu koja pokriva vaše telo takođe naporno rade dok dremate. Ako želite da se probudite sa blistavom kožom, ne zaboravite koliko je vreme za spavanje za nju važno. Međutim, nije stvar u tome da samo legnete i zaspete. Postoji nekoliko trikova koje morate uvrstiti u večernju rutinu.

Pre nego što večeras odete u krevet, isprobajte ove savete za lepotu a ujutru se radujte magiji koju vidite na svom licu!

Masaža lica obavezna


Dakle, imate police i police s maskama i serumima, ali vam se čini da vam nešto i ne pomažu? Šta još možete da uradite za svoju kožu? Nabavite valjke za lice.

Valjci za lice i masažeri mogu vašu bjuti rutinu podići na viši nivo jer pokreti i pritisci koje stvaraju poboljšavaju cirkulaciju krvi, samim tim je i upijanje proizvoda koje nanosite bolje. Em ćete se opustiti, em ćete nahraniti svoju kožu, dubinski.

Foto: unsplash

Pametno birajte jastučnicu

Da li ste ikada pomislili da bi vaša jastučnica mogla uticati na izgled kože ujutru? O da, i te kako može da utiče.

Svilena jastučnica je poželjan izbor za spavanje jer njena mekanost sprečava nastajanje tragova na licu tokom noći. Vremenom smanjuje i mogućnost nastanka bora. Plus, svilene jastučnice sprečavaju ulazak statičnih vlasi u kosu, tako da će se ovo svideti i vašoj kosi – frizura će vidno biti bolja ujutru.

Nikada ne odlazite na spavanje sa šminkom

Znamo da ste ovo dosad čuli milion puta, ali to se ponavlja jer je zaista važno.

Bez obzira na to koliko ste umorni, uklanjanje šminke je korak koji jednostavno ne treba preskočiti. Kada vam čestice i ostaci proizvoda tokom noći ostane na licu, začepe se pore i zaglave se bakterije… Naravno da ništa od ovoga ne prija vašem licu, samo ćete brže izazvati upalne procese. Izbegavajte rizik od iznenadne pojave bubuljica brzim skidanjem šminko, bilo nekom magičnom rukavicom ili micelarnom vodom.

Foto: unsplash

Hidrirajte se


Hidratacija je imperativ za zdravu i blistavu kožu, a to posebno važi i za noć. Potrudite se da tokom kasnijih večernjih sati popijete dovoljno vode (1l je sasvim okej) kako bi vaše telo, zajedno sa vašom kožom bilo hidrirano i tokom sna.

Kako bi vremenski period mogao trajati od 6 do čak 10 sati tokom kojih nećete piti vodu, održavanje hidratacije pre toga je jedan od najpametnijih poteza.

Raspoloženje je ključno


Usredsredite se na mirno spavanje, a ne samo na spavanje… Šta ovo znači?

Pre spavanja osigurajte da vam je pižama udobna. Ovlaživač vazduha vam može pomoći da mirno i lepo zaspite a da se pritom ne probudite suvih usta i zategnute kože. Mirisne sveće i esencijalna ulja deluju na čula mirisa, i poboljšavaju opuštanje. Skup svih ovih stvari doprineće tome da spavate ne kao beba (svi znamo kako bebe spavaju), već kao tata. 🙂

Foto: unsplash

Ne zaboravite svoje telo


Vaše lice nije jedini deo kože kome je potrebna nega. Ne zaboravite da tretirate ruke, noge i stopala bogatom kremom ili losionom za telo pre nego što odete u krevet.

To Top