Lepota

Kozje mleko – neizostavni deo svake bjuti rutine!

Neki sastojci su praktično naš nezaobilazni oslonac, kada je bjuti rutina u pitanju. Kurkuma, kokos i aloe vera neki su od prirodnih proizvoda uz pomoć kojih naša koza blista, ali da li ste znali da je kozje mleko isto odlična stvar za vašu kožu?

Osim što je preporučljivo za ishranu, kožje mleko zapravo može biti od velike koristi za negu kože. I ne, nemojte biti neverni toma, šta vas košta da isprobate?

Po čemu se kozje mleko razlikuje?

Kozje mleko sadrži više esencijalnih masnih kiselina od kravljeg mleka a takođe je odličan izvor kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, vitamina A i vitamina C.

Foto: unsplash

Koje su prednosti upotrebe kozjeg mleka?

  • Kako kozje mleko ima isti nivo PH kao i ljudska koža, ono ne narušava prirodni omotač kože niti izaziva disbalans.
  • Kod kožnih bolesti, poput psorijaze i ekcema, upotrebom kozjeg mleka mogu da se smanje upalni procesi, jer svi hranjivi sastojci koji se nalaze u mleku deluju i više nego antiupalno i pogodno. m
  • Kozje mleko takođe sadrži mlečnu kiselinu koja pomaže u nežnom pilingu kože i pomaže joj da zadrži vlagu unutar kožne barijere.
  • Masne kiseline u kozjem mleku pomažu regeneraciji suve i oštećene kože.
Foto: unsplash

U ovom slučaju, najbolje je koristiti sirovo i nepasterizovano kozje mleko, jedino tako ćete znati da na svoju kožu nanosite čist proizvod koji ne sadrži štetne materije.

Možete se umivati mlekom, možete ga nanositi na telo, na kosu, ma gde god poželite.

To Top