Lepota

Maštate o dugim i gustim trepavicama? Imamo REŠENJE za vas!

Postoji nekoliko načina da prirodno dobijete duže trepavice bez pribegavanja dramatičnim lažnim trepavicama. Prirodno guste i uvijene trepavice daju vašem licu prelep izgled i još lepšu “uokvirenost” vašim očima. Ukoliko vam smeta maskara ili imate osećaj da su vam trepavice reke i tanke, znajte da uz pomoć nekoliko proizvoda ovu situaciju možete da promenite iz korena. Ukoliko budete dovoljno strpljivi i posvećeni, uz pomoć sledećih proizvoda dobićete prirodno guste i duge trepavice.

Serum za trepavice

Serum za trepavice čini čuda. Oni serumi koji u sebu sadrže prirodne sastojke, kao što je recimo ricinusovo ulje odlični su za obnavljanje i rast novih trepavica. Nanesite tanak sloj proizvoda na liniju korena vaših trepavica i obrva pomoću četkice i za nekoliko nedelja tokom kojih ćete ponavljati ovaj postupak uživaćete u zdravim i dugim trepavicama.

Ulje za rast trepavica

Ulje za rast trepavica pomaže tako što jača vaše tanke, retke i lomljive trepavice. Nežano je i pogodno za sve tipove kože a mogu ga koristiti i muškarci i žene. Možete ga naći u svim bolje opremljenim apotekama.

Foto: Unsplash

Hladno ceđeno ricinusovo ulje

Poznato je da prirodno i nerafinisano hladno ceđeno ricinusovo ulje podstiče bolji rast kose ali i trepavica i obrva a pored toga pomaže i u hidrataciji kože. Ovo ulje je prirodno bogato antioksidansima, vitaminom E i esencijalnim masnim kiselinama koje neguju vaše trepavice i obrve.

Maslinovo ili kokosovo ulje

Maslinovo ulje ima neverovatnu moć obnavljanja odnosno učvršćivanja kose, a samim time i izuzetno učinkovito delovanje na dužini i gustinu vaših trepavica. Bogato masnim kiselinama, hidratantni učinak maslinovog ulja omekšaće vaše trepavice. Sve što vam treba je jednokratna neiskorišćena četkica za maskaru kako biste ravnomerno rasporedili ulje na vaše trepavice. Kokosovo ulje dodatno može da se koristi kao hidratantna krema za kosu i trepavice. Stavite malo ulja na vrhove prstiju i nežno utrljajte u trepavice kako biste im podarili neverovatnu mekoću ali i čvrst koren.

To Top