Lepota

Piling od ovsenih pahuljica – najveća tajna žena u antičkom Rimu!

Ok, verujemo da već odavno znate da su ovsene pahuljice odlične za doručak, ali da li ste čuli za kupku od ovsenih pahuljica? Nemojte se čuditi! Rimljanke su ovsene pahuljice koristile za negu kože i čik pogodite – bile su među najlepšim ženama sveta!

Ovsene pahuljice imaju antiinflamatorna, antibakterijska i hidratantna svojstva koja mogu umiriti, podmladiti i izlečiti vašu kožu. Ali kako, pitate se? Ne brinite, u nastavku teksta ćemo vas uputiti u sve tajne koje skrivaju ovsene pahuljice.

Za početak, uverite se da kupujete neobrađene ovsene pahuljice. Možete ih pronaći u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici zdrave hrane. Nakon što ih pronađete, iste sameljite u fini prah. Nakon toga pripremite kupku i prah ovsenih pahuljica sipajte u vodu. Po želji možete dodati i eterična ulja. Mešajte dok se ovsena kaša potpuno ne rastvori i ne dobije mlečni izgled. Uđite u kadu i potopite se 20 minuta! Lako, jednostavno i sjajno, zar ne?

Hajde da vidimo koje još blagodeti nude ovsene pahuljice.

Umiruju kožu

Polifenoli koji se nalaze naročito u njima umiruju kožu. Ukoliko imate osip ili alergiju, preskočite tretman dok sa doktorom ne rešite teže stanje. Međutim, ukoliko vas samo muči suva koža koja svrbi, kupka od ovsenih pahuljica je prava stvar za vas.

Vlaži kožu

Ako se borite sa suvom kožom, probajte kupku od ovsenih pahuljica. Upravo ona doprinosi zadržavanju vode na vašoj koži, dajući joj zdrav sjaj.

Foto: Unsplash

Održava pH ravnotežu

Nekoliko faktora utiče na prirodnu pH ravnotežu naše kože koja može izazvati ozbiljna oštećenja. Ali to možete lako izbeći ako se s vremena na vreme potopite u ovsenu kašu. Ovsena kaša normalizuje prirodni pH vaše kože i zadržava vlagu.

Podmlađuje i opušta

Ovaj prirodni sastojak može vam pomoći da se opustite dok se borite protiv stresa. Takođe sprečava nakupljanje mrtvih ćelija na spoljnom sloju kože.

Pospešuje rast kose

Ne oklevajte mnogo već slobodno i kosu potopite u kadu sa ovsenim pahuljicama. Veruje se da minerali prisutni u ovsenoj kaši podstiču rast kose i sprečavaju njeno opadanje.

Foto: Unsplash

Piling

Ovsene pahuljice su prirodni piling. Čuli smo za maske od ovsenih pahuljica, ali budući da je celom telu potreban piling, slobodno se opustite i uradite piling tela. Uklonićete toksine i druge nečistoće, smanjićete akne i otvoriti začepljene pore. I sve to uz pomoć ovsenih pahuljica!

Šta čekate? Trk do prodavnice sa zdravom hranom! Vreme je da se razmazite i da svojoj koži posle izlaganja suncu priuštite tretman za uživanje! I ne zaboravite da nam javite utiske!

To Top