Mamino ćoše

Žene, majke, bake – vreme je da počnete da mislite o sebi!

Svaka žena je superžena! Svaka od nas predano, svakog dana žonglira između brojnih obaveza, trudeći se da svaku obavi besprekorno kako bi njena porodica kod kuće ali i šef na poslu bili zadovoljni! Svaka žena je u pola noći ili u pola dana dorasla svakom zadatku koji se pred nju stavi, ali… Koliko to utiče na nju i kada je vreme da kaže STOP? Kada je vreme da stane na put očekivanjima koji utiču na njeno zdravlje na koje čak i ne obraća pažnju?

Drage žene, vreme je da promenite percepciju! Vreme je da naučite da prepoznate trenutak kada je vama potrebna pažnja i kada je vreme da se povučete i bar malo posvetite sebi i svojim potrebama. Deca će biti dobro, muž će izdržati a šef,… On će morati da počne da uvažava svoje zaposlene ukoliko želi zdrave, vedre, srećne ljude u svom timu!

Okrenite se svojim potrebama, bez osećanja krivice. A to ćete učiniti na sledeće načine:

Odvojite vreme za sebe

Odvojite malo vremena za sebe tako što ćete otići na aktivnost u kojoj VI uživate. Neka vam ovo pređe u naviku te tako bar dva puta nedeljno omogućite sebi bilo koji vid opuštanja.

Prestanite da se izvinjavate

Nemojte se izvinjavati što niste premašili očekivanja šefa, porodice, prijatelja. Niko nije savršen i niko nije superheroj! Toga ima samo na filmu! Skinite taj “ogrtač” sa svojih leđa i smanjite kriterijume koje ste same postavile!

Foto: Unsplash

Ne potcenjujte važnost sopstvenog zdravlja

Briga o drugima može biti iscrpljujuća i zamorna. Posvetite pažnju svom zdravlju jer ako vi “padnete”, i ostatak porodice će za vama.

Naučite da kažete NE

Ovo je ključno! Ne preuzimajte previše obaveza na sebe već znajte koji je vaš limit! Mislite li da će vam neko reći hvala? Teško! Zato postavite realne ciljeve i zadatke i ne idite preko svojih mogućnosti!

Uživajte u sreći

Nađite vreme za zadovoljstvo i radost. Učinite svaki dan nešto što će vam izvući osmeh na lice!

To Top