Zdravlje

Mandarine – idealan citrus koji ima brojne benefite za vaše zdravlje!

Zima je skoro stigla, što znači da je vreme da povećamo unos vitamina C kako bismo poboljšali imunitet i borili se protiv zimskih “nedaća” izazvanih padom imuniteta.

Mandarine su ukusan i zdrav način da vaše zdravlje ne bude upitno ove zime. Mandarine su odlično, ukusno, niskokalorično zimsko voće, prepuno vitamina, hranljivih materija i minerala koji će održati zdravlje vas i vaše porodice tokom hladnijih meseci.

Zašto su mandarine tako sjajne? Hajde da pogledamo mnoge zdravstvene prednosti mandarina!

Prepune su hranljivih materija

Mandarine sadrže vitamine A, B i visok nivo vitamina C koji je odličan za sprečavanje infekcija, uklanjanje slobodnih radikala i održavanje zdravlja kože. Vitamin C koji se nalazi u mandarinama radi na zaustavljanju prehlade i održavanju pravilnog funkcionisanja vašeg imunog sistema!

One pomažu u izbacivanju toksina

Mandarine su odličan način da izbacite toksine iz vašeg tela i održavate vaš digestivni trakt zdravim, jer upravo mandarine imaju ključni izvor vlakana. One takođe pomažu u snižavanju holesterola i održavanju šećera u krvi usporavanjem apsorpcije hrane.

Foto: Unsplash

One jačaju vaše kosti

Da li tražite načine da ojačate svoje kosti? Mandarine su odlična opcija jer sadrže kalcijum, fosfor i magnezijum koji pomažu u izgradnji snage kostiju kao i u borbi protiv osteoporoze. Ovo je posebno važno za starije od 40 godina!

One su tako raznovrsne

Iako su mandarine idealna užina, mogu se dodati i mnogim vašim omiljenim jelima kao slani ili slatki dodatak.

Konzumiranje citrusnog voća ima mnoge zdravstvene prednosti , ali mandarine bi mogle da ih nadmaše. U svakom slučaju, uvek je dobra ideja da u svakodnevnu ishranu dodate više voća i povrća.

Mandarine su slatke, lake za jelo i raznnovrsne. Uživajte u njima, eksperimentišite i dodajte ih različitim jelima!

To Top