Tech

Apple sprema iPhone 5SE

iphone

Iako je, kada se radi o Apple, sve stvar spekulacija do samog izlaska, tradicionalno pouzdani 9to5Mac sajt donosi detalje o novom iPhone uređaju koji bi trebalo da se pojavi na proleće a kombinovaće funkcije iz iPhone 5 i iPhone 6. Za sada nazvan iPhone 5SE imaće 4 inča ekran rezolucije 1136×640, a sadržaće “unutrašnje organe” postojećeg iPhone 6 – Apple A8 SoC, 8MP zadnju kameru i 1,2 prednju kameru, NFC i Apple Pay kompatibilnost kao i M8 koprocesor.

Kako bi u praksi mogao da radi možete pogledati kod trenutno aktuelne šeste generacije iPod Touch MP3 plejera koja takođe poseduje Apple A8 čip sa ekranom od 4 inča. 5SE će navodno imati i neke od sadržaja iPhone 6S – 867Mbps, WiFi 802x11ac, Bluetooth 4.2, 300Mbps LTE i Live Photos opciju.

Takođe, po glasinama, uređaj neće imati 3D Touch displej a posedovaće konektor za slušalice koji se, po nekim drugim glasinama, možda neće naći na iPhone 7 telefonu. Što se tiče cene, 5SE serija bi trebalo da zameni trenutnu 5S mrežu i samim tim će koštati isto, a u prodaji će se naći tokom aprila.

iphone

To Top