Nepusacki lokali

Forest – SC Šumice

Ovaj tekst deo je cele sekcije “Lokali bez dima” odnosno “Nepušački lokali” koji obrađuje mesta u Beogradu u kojima je kompletno zabranjeno pušenje ili u kojima postoji jasna fizička podela na pušački i nepušački deo. Sve članke ove tematike pogledajte u LISTI.

Brzi info:

  • Konfiguracija: Jedna prostorija je nepušačka
  • Broj mesta: 5 stolova
  • Gužva: Pomalo
  • Adresa: Ustanička 125a, Beograd
  • Radno vreme: 8 do 24h
  • Internet: OK

Šumice su jedan od onih delova grada koje ili baš volite, ili baš ne. Sam sportski centar je jako star, pomalo renoviran i sa ne baš previše sadržaja, ali određeni ljudi i dalje u njemu pronalaze zabavu, bilo da igraju košarku, stoni tenis ili gledaju neki meč.

Slična je situacija i sa samim parkom (bolje reći parkovima). Nekima odgovara “ruralnost” šumica koje pored nekoliko napravljenih staza i nešto stolova sa klupama ne nudi puno toga, dok određeni baš u tome nalaze glavni problem kod ovog parka. Ja sam na strani onih prvih – volim neuređenost Šumica, njihovu ne baš veliku popularnost a sasvim dovoljno hlada kada dođu letnji meseci.

Unutar Šumica i praktično unutar sportskog centra Šumice nalazi se i kafe Forest.

(C) Google Images

Kafe Forest spada u jedne od onih sa najlepšom baštom u gradu – okružena šumom, drvena, prostrana, nudi sve što vam je potrebno za predah leti ili prvu jutarnju kafu. Međutim, ovde govorimo o onome što je unutra – prostoru za nepušače.

Kafe Forest je tako organizovao lokal da čitava jedna prostorija predstavlja deo za nepušače. Nije velika, poseduje 5 stolova za po četiri osobe (od kojih dva imaju neki vid “dvoseda”) i sa svih strana je zastakljena, pružajući tako lep pogled, bilo da se radi o letu ili zimi. Grejanje je dovoljno dobro.

Usluga

Ljubazno osoblje stvarno stoji na raspolaganju i izuzetno su brzi. Kafa je relativno korektna mada nije na nivou lokala poput Kafeterije ili Avijatora, moram da budem potpuno iskren.

Sa druge strane, zanimljiv dodatak u Forestu je ponuda hrane koju imaju. Pored doručka koji služe već od 08h, Forest ima čitavu plejadu očekivanih obroka – pizza, testenine, razne kombinacije sa piletinom, obrok i “obične” salate i dezert. Cene su pristojne.

Gužva

U nepušačkom delu nismo primetili veću gužvu.

Problemi

Jedan od problema, da ih tako nazovemo, leži u činjenici da se nepušačkoj sobi zapravo pristupa kroz pušačku (a u njoj je i toalet). To znači da ćete biti izloženi dimu zajedno sa svojom garderobom bilo da ulazite ili izlazite iz nepušačke sobe ili idete do toaleta. Nekome može da zasmeta.

Mapa

To Top