Doručak u Beogradu

Fenjer (Senjak) – od 8h

Kranč doručak

Restoran Pizzeria Fenjer nalazi se u samom srcu Senjaka kod pijace i okretnice autobusa. Da li je doručak dobar kao i ostatak obroka koje hvale gosti?

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 08:00h do 12h
  • Cene: između 230 do 290din po porciji
  • Adresa: Vase Pelagića 3
  • Odvojeni nepušački deo: ne

Ovakva je situacija – restoran Fenjer ima raznorazna jela, iako im na ulazu piše veliko “Pizzeria Fenjer”. Nalaze se na samom početku Vase Pelagića, u “dnu” ulice blizu stare okretnice autobusa i Senjačke pijace. Svojevremeno su samostalno pravili i doručak međutim to već neko vreme nije slučaj, pa se doručak služi u “koprodukciji” sa mestom tik uz Fenjer, neobičnog imena – “Pa to je sjajno”. Ovo mesto nudi kuvanu hranu tokom celog dana, ali i doručak prepodne.

Radno vreme i ponuda Fenjera

Fenjer radi od 08h i od tada možete poručiti doručak. Mesto je dosta prostrano i kulturno uređeno unutra a poseduje i solidnu baštu. U ponudi se nalazi i sveže ceđeni sok od nara. Nije bitno za ovaj deo teksta, ali smo želeli da na to skrenemo pažnju. Poručeno piće dobijate iz Fenjera, poručeni doručak iz “Pa to je sjajno”.

Što se tiče same ponude, postoje određene izmene u odnosu na to što se nudi u meniju. Vrap Kari i Kačamak više nisu u “rotaciji” što nas je razočaralo, posebno zbog kačamaka koji smo želeli da probamo. Kada ta dva jela ostavite po strani ostajete sa prilično standardnom ponudom jaja, prženicama i dve vrste fitnes obroka. Odlučili smo se za jedan od njih, zatim “Pa to je sjajno” doručak i dva različita omleta – sa slaninom i sa povrćem.

Šareni meni, ali kačamaka i vrep kari više nema
Šareni meni, ali kačamaka i vrep kari više nema

Omlet sa slaninicom, ekspandirana heljda, proso i kobasice

Nismo dugo čekali da nam stigne traženi doručak. Već posle 10ak minuta konobar nam je doneo sva četiri obroka. Pa da počnemo…

"Pa to je sjajno" doručak
“Pa to je sjajno” doručak

Što se tiče količine, odmah ćemo reći da smo prijatno iznenađeni onim što smo dobili, posebno imajući u vidu cenu koja je više nego prihvatljiva. Porcija je, samim tim, izuzetno izdašna. Što se tiče kvaliteta, “Pa to je sjajno” nudi umereni kvalitet i “narodsko” odnosno “domaće” jelo – praktično onakvo kakvo biste ga napravili kod sebe kući. U tom domenu, “dosadno” ako od doručka očekujete nešto “ekstravagantno“. Ali ako vam je cilj da se zasitite jakim doručkom na početku dana, sasvim odgovarajuće. Da još jednom podvučemo – sastojci nisu loši, već su prosečni – ono što biste verovatno imali kod kuće u svom frižideru.

Omlet sa slaninicom iz Fenjera
Omlet sa slaninicom iz Fenjera

Slično je i sa “Pa to je sjajno” doručkom. Ne viđa se često da za doručak dobijete tri jaja za oko (a da ne tražite dodatno pored dva koja su inače u porciji) kao i čak četitri kobasice. Uz malo paradajza i pavlake, sasvim dovoljno za dobar obrok.

Bogati "Pa to je sjajno" doručak
Bogati “Pa to je sjajno” doručak

Jedino čime apsolutno nismo zadovoljni je fitnes obrok “Kranč pa to je sjajno”. Ekspandirani pirinač, proso i heljda razbacani na tanjiru pored isečene banane i pomorandže ostavljaju prazan utisak. Jedina delimično svetla tačka je kisela pavlaka koje lepo leži i ovoj kombinaciji ali kao kompletno jelo – prilično zaboravljivo i ne zaslužuje preporuku. Šta više, iako nosi naziv “kranč” niste baš sigurni šta ćete dobiti – mi smo više išli u pravcu nekakvog “sutlijaša”.

Kranč pa to je sjajno. Možda lep na slici, ali ne baš ukusan.
Kranč pa to je sjajno. Možda lep na slici, ali ne baš ukusan.

Piće

Dobra ponuda pića i zeleni čaj koji se dobija pravom infuzijom iz listova zelenog čaja zaslužuju pohvalu. Pomenuli smo u uvodu i sveže ceđeni sok od nara. Imajući u vidu da za ovo voće morate imati specijalnu napravu kako biste ga cedili, ne može se poručiti na puno mesta u gradu.

Pravi zeleni čaj
Pravi zeleni čaj

Mapa:

Parking

Kraj u kojem se nalazi restoran nije baš uređen što se tiče parkinga a jako blizu je i pijaca. Vodite računa jer parking nije baš najlakše naći.

Kranč pa to je sjajno
Kranč pa to je sjajno

Ocena: 8 / 10

Dobar, povoljan i dovoljan doručak je ono što Fenjer nudi u saradnji sa “Pa to je sjajno”. Veliki prostor unutra, dovoljno mesta u bašti, umerene cene, ne postoji ništa što umanjuje pozitivan utisak o ovom mestu koje zaslužuje preporuku za one koji žele jednostavan ali obilan doručak za dobar početak dana.

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz juna 2019. Revidiranje ocene obavljamo na 6 meseci od prethodnog ocenjivanja. 

Želite da posetimo i vaš restoran? Pišite nam na dorucak@beep.rs ili pošaljite DM na Instagram profilu.

Omlet sa povrćem iz Fenjera
Omlet sa povrćem iz Fenjera
kranč doručak
Kranč doručak
To Top