Lepota

Maštate o savršenoj kosi? Masaža vrućim uljem vam ostvaruje san!

Problemi sa kosom javljaju se kod gotovo svake odrasle osobe. Bilo da je u pitanju povećano opadanje kose, ili brojna oštećenja prouzrokovana farbanjem, žene često budu u problemu jer ne mogu da pronađu odgovarajući preparat koji će rešiti sve. Da li ste znali da je masiranje kose uljima sada već ne tako skrivena tajna koju Indijke praktikuju?

Masaža vrućim uljem ne samo da opušta, već i pospešuje zdravlje vaše kose. Bez obzira na to da li vam je kosa suva, masna, ispucala ili opada, uključivanjem masaže vrućim uljem u svoju redovnu rutinu nege kose možete konačno imati vlasište o kakvom sanjate! U nastavku saznajte koje sve blagodeti ima ovaj tretman.

Pojačava rast kose

Masiranje vlasišta vrućim uljem podstiče cirkulaciju krvi u tom području, što dovodi do bolje distribucije hranljivih sastojaka u vaše folikule dlake. Jačanje folikula dlake može dovesti do bržeg rasta kose.

Sprečava perut

Perut se javlja kod ljudi koji imaju suvu kožu na glavi. Redovna uljna masaža može ne samo održavati kožu glave nahranjenom, već će i pomoći uljnim žlezdama da proizvode dovoljno prirodnog ulja.

Smanjuje oštećenja

Vruće ulje intenzivno utiča na sva oštećenja na kosi, sprečavajući dalje lomljenje krajeva.

Smanjuje kovrčanje

Nanošenjem vrućeg ulja na kosu formira se zaštitni omotač preko nje koji sprečava štetne UV zrake da oštete kosu. Vlaži kosu iznutra, što pomaže smanjenju kovrdžanja.

Usporava pojavu sedih dlaka

Primena ulja obezbeđuje adekvatnu ishranu i protok krvi u folikulima kose koji pomažu u zadržavanju boje vaše kose. Budući da ulje takođe stvara zaštitni omotač oko pramenova kose, oni su zaštićeni od zagađenja i UV zraka koji inače mogu doprineti posvetljavanju kose.

Foto: Unsplash

Možete i sami pripremiti ulje za masažu kose. Evo i kako:

  1. U staklenu posudu sipajte nekoliko kašika ulja za kosu po vašem izboru, u zavisnosti od dužine i debljine kose.
  2. Napunite šerpu vodom do pola i stavite je na šporet. Stavite staklenu posudu unutar šerpe i pustite da toplota iz ključale vode zagreje ulje.
  3. Uronite prst u ulje da biste proverili da li se zagrelo do vaše željene temperature pre nego što ga uklonite sa šporeta.

Postupak primene je sledeći:

  1. Koristite četku za kosu ili češalj sa širokim zubima da biste uklonili sve čvorove sa kose
  2. Umočite prste u vrelo ulje i istrljajte ih kako bi se ulje ravnomerno rasporedilo.
  3. Započnite masiranje vlasišta prstima nežnim kružnim pokretima 5-10 minuta.
  4. Nakon što nanesete ulje na kožu glave, preostali deo možete naneti na kosu.
  5. Pustite da ulje odstoji u vašoj kosi sat vremena.
  6. Operite kosu šamponom.

Vrlo brzo ćete uočiti benefite ulja! Verujte nam na reč!

To Top