Zdravlje

Neverovatne blagodeti zelene jabuke – uvrstite je u svakodnevnu ishranu!

Gotovo smo ueđeni da svako od vas zna za onu dobro poznatu staru izreku “jedna jabuka na dan – doktor iz kuće van “? I verujte, to je zaista tako! Jabuka jeste voće puni esencijalnih hranljivih sastojaka i vitamina koji bi trebali biti deo svakodnevne ishrane svake osobe. Pored toga što je bitno uvrstiti je u svakodnevnu ishranu, znajte da jabuka ima nezamenjivo mesto u brojnim kvalitetnim kozmetičkim proizvodima!

Da li ste spremne da promenite mišljenje nakon što saznate koje sve blagodeti nudi jabuka, i to baš zelena jabuka? Hajde da vidimo!

Sastojak protiv starenja
Antioksidanti, kao što su vitamin A, vitamin C i fenoli prisutni u soku zelene jabuke, igraju glavnu ulogu u odlaganju prevremenog starenja. Takođe pomažu u pravilnoj ishrani kože i u velikoj meri uklanjaju podočnjake.

Poboljšava teksturu kože
Maska za lice koja uključuje upotrebu zelene jabuke može duboko vlažiti vašu kožu, istovremeno poboljšavajući ukupnu teksturu kože. Možete koristiti pomoć soka od zelene jabuke da poboljšate nivo hidratacije kože.

Neguje kožu
Zahvaljujući velikom sadržaju vitamina, zelena jabuka pomaže u održavanju vaše kože, a ima i sjajne i hranljive efekte na ten. Spakovan sa vitaminima i mineralima, ovaj napitak možete uključiti u svoj režim nege kože. Proteini kolagena i elastina se pojačavaju, što zauzvrat poboljšava ten.

Zelene jabuke doprinose i kvalitetu vaše kose! Evo na koji način.

Foto: Unsplash

Smanjuju perut
Pasta napravljena od korezelene jabuke gotovo potpuno može da eliminiše perut koji vas tolikodugo muči! Sok od zelene jabuke takođe ima iste efekte ako se redovno masira na kožu glave.

Pojačava rast kose
Prepun vitamina i minerala, sok od zelene jabuke potencijalni je prirodni lek za jačanje vlasi. Takođe je poznato da redovna upotreba ovog soka podstiče rast kose. Ukratko, upotreba soka od zelene jabuke može vam pomoći da konačno imate dugu, snažnu i bujnu kosu!

Smanjuje opadanje kose

Vitamini i hranljive materije prisutne u zelenim jabukama pomažu vam u smanjenju opadanja kose. Čine je jačom i sprečavaju kidanje vlasi. proverite da li je vaša kosa pod kontrolom. Čini kosu jačom i pomaže u sprečavanju lomljenja i gubitka kose.

Da li ste još uvek pri stavu da vam jabuka nije potrebna?

To Top