Home

Stotine hiljada pisama Vladi Srbije!

Lančana pisma i pozivanje na bojkot/referendum nisu novina, pa ni ovaj ne iznenađuje previše, ali ono što je zanimljivo je da pored slanja svima iz mailboxa zapravo “zahteva” da se mail pusti i na email adrese redakcija popularnih novina. Uzmimo da zaista sve prođe kako treba i mail ode na stotine hiljada adresa, živo me interesuje šta će o tome misliti oni mučenici koji te naloge proveravaju. No, da vidimo sa čime to ne bi trebalo da se složimo:

Poštovani predstavnici javne vlasti,
u skladu sa Zakonom koji jasno dozvoljava obraćanje građana organima javne vlasti, obaveštavam vas da nisam saglasan, niti sam dao pravo ikome da u moje ime, dozvoli:
– uvođenje genetski modifikovane hrane u moju zemlju Republiku Srbiju, jer smatram da je nezdrava i opasna,
– gradnju nuklerane elektrane gde bi R. Srbija bila suvlasnik, jer međunarodni zakon kaže da nuklearni otpad mora biti deponovan u zemlji koja je vlasnik, pa bi deo nuklearnog otpada bio deponovan u R. Srbiji.
Mediji jasno prenose da su osobe u Vladi donele odluku da dozvole genetski modifikovanu hranu, kao i da grade nuklearnu elektranu.
Činjenice su da:
-Republika Srbija, proizvodi dovoljno hrane i čak izvozi zdravu hranu, kao i da postoji Zakon koji zabranjuje bilo kakve komercijalne aktivnosti sa genetski modifikovanom hranom.
-Republika Srbija, proizvodi električnu energiju i čak je izvozi, kao i da postoji moratorijum o zabrani gradnje nuklerne elektrane po našem zakonu.
Smatram da bi referendum po ova dva pitanja, bilo jedino demokratsko rešenje, a vas rasteretio pred pritiscima koji postoje i naglašavam da nisam saglasan da bilo ko odllučuje po pitanju ove dve teme u moje ime.
KRAJ PISMA
**********************************************
Ovo pismo je solidarna akcija nas građana Republike Srbije.
Ovo pismo će poslati stotine hiljada građana na adresu Vlade Republike Srbije i medija,
– pošalji ga odmah svima koje poznaješ emailom
– pošalji ga na email Vlade republike Srbije i predstavnicima medija
Ne mogu te zaštititi, ako to ne činiš sam u svoje ime.
Pošalji pismo na adrese svih koje znaš, kao i na:
predsednikvladesrbije@gov.rs
kabinet.potpredsednika@gov.rs
redakcija@kurir-info.rs
redakcija@blic.rs
redakcija@glas-javnosti.rs
redakcija@alo.rs
I još nešto – evo vidite, ja sam taj mail dobio, čak ga i okačio na blog, stoga nemojte molim vas da mi šaljete još kopija, pliz!
To Top