Doručak u Beogradu

The Boss – od 08h

Da li na lokaciji na kojoj se nalazi The Boss (okretnica autobusa kod Cvetkove pijace) možemo očekivati doručak “na nivou”?

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji.

Brzi info:

  • Doručak od: 08h do 12h
  • Cene: između 300 i 500 dinara po porciji
  • Adresa: Gospodara Vučića 245 (kod Cvetkove pijace)
  • Odvojeni nepušački deo: ne

Deo oko Cvetkove pijace i gornji segment Gospodara Vučića oduvek je bio rezervisan za pijacu, automehaničarske radnje, okretnicu autobusa sa pripadajućim pekarama i generalno urbanistički haos koji tu vlada.

Restoran Tabor, sa svojim “ušuškanim” lokalom bio je izuzetak u čitavom okruženju, a donekle i kafana Majdan. Nju je relativno skoro zamenila na istoj lokaciji kafana Mala Zvezdara, koja ima sjajnu ponudu jela ispod sača, ali to je neka druga tema.

Na poziciji sadašnjeg kafe-restorana The Boss kao i kafića pored pod imenom Corner, često su se smenjivali kafići, pre svega zbog neobične lokacije kojom često prolaze kamioni i generalno je opterećena bučnim saobraćajem, a i samo mesto nije baš “pozivno” zbog parking automobila i cirkulacije ljudi.

Stoga ni ne čudi što nismo ni znali da The Boss zapravo u ponudi ima doručak (prvi plus) i da ga služi od 08h čak i vikendom (drugi plus). Ostalo je samo da odemo i ispitamo ovo mesto.

Napolju je hladnjikavo pa je bašta i dalje prazna (c) Beep
Nažalost nema odvojenog nepušačkog dela (c) Beep

Izgled bašte a svakako i enterijer odgovaraju imenu mesta, čiji logo takođe neopisivo podseća na “onaj” Boss, uz minimalne izmene. Sam naziv takođe ne uliva poverenje pa ništa u vezi ovog mesta u startu nije ulivalo nadu da ćemo se dobro najesti. Osoblje je bilo donekle spremno za početak rada u 08:15h kada smo došli, ali su se brzo prebacili u taj “mod”. Ubrzo nakon što smo poručili piće dobili smo i meni, a ponuda za doručak izgleda ovako:

Iznenađeni smo obimom ponude za doručak (c) Beep

Eto prvog iznenađenja! Ponuda za doručak je više nego solidna. Pored očekivanih opcija omleta i jaja na oko, moramo da kažemo da su punjeni uštipci, quesadilla i naravno palenta pravi pogodak. Tu je i ponuda sendviča za one koji vole nešto više hleba ujutru (pa čak i sendvič od crnog testa) i jedino što moramo istaći kao zamerku jeste to što ne postoji bilo šta na stranu jela “na kašiku” – ovsena kaša, korn fleks, porridge…

Naš prvi pik je bio kačamak sa slaninom i sirom, ali smo dobili savet da je to možda nešto malo masnije nego što bismo želeli, pa smo promenili izbor na palentu sa fetom i spanaćem i kao opciju dva – domaći doručak. Odabir ovakvog tipa doručka nam pomaže da vidimo kakve sirovine kuhinja upotrebljava.

Doručak nam je poslužen relativno brzo odnosno u kratkom vremenskom roku a osoblje je bilo efikasno i ljubazno.

Domaći doručak (c) Beep

Domaći doručak je stigao. Bez previše iznenađenja, doneo je očekivanu ponudu. Izbor pančete i pršute pohvaljujemo, ali su čvarci dosta stari (vidi se po njihovoj suvoći) a ajvar je takođe “upržen”, nešto što kvari ukupni utisak ostalih dobrih sirovina. Uz toliku ponudu boljih ajvara, čak i kupovnih, čudi da se restorani i dalje odlučuju za ovaj ajvar slabog kvaliteta. Takođe, jedno kuvano jaje je pomalo iznenađujuć izbor. Imajući u vidu njegovu cenu, smatramo da bi dva jaja bila optimalna u ovoj ponudi. Ovako skoro pa da “smeta” a nije ni dovoljno da se kaže da ste pojeli jaja.

Možda greškom, a možda ne, tek uz ovo jelo nismo dobili nikakvo pecivo niti hleb.

Palenta sa spanaćem i sirom

Drugo jelo – druga priča. Iako na slici deluje skromno, porcija palente sa spanaćem je više nego solidna. Nije velika kao u Bolonji ili Dolcinu, ali je sasvim solidna i dovoljna za jednu osobu. Rendano kuvano jaje na vrhu je čist bonus.

Ukus – sjajan. Odavno nismo probali tako dobro spremljenu palentu odnosno kačamak i ovo jelo u The Boss zaslužuje sve pohvale.

Mapa:

Ocena: 8.5 / 10

Moramo da priznamo da od The Boss nismo očekivali puno, jer je mesto na lošoj lokaciji, neobičnog imena, čudnog enterijera i bašte. Pa ipak, po prvom pogledu na meni znali smo da smo pogrešili u stavu.

Izbor jela za doručak je sjajan, kao i dodatne opcije (pročitajte “Bonus” ispod). Cene su “neobične” jer je omlet kao i palenta umerene cene, ali je na primer domaći doručak i the boss doručak neopravdano skuplji u odnosu na sve sa ovog menija, ali i od konkurencije – bez obzira na korišćene sirovine. Praktično se za cenu jednog od ova dva doručka mogu kupiti bilo koja dva druga zajedno!

Delimično smo zadovoljni svežinom sastojaka kod domaćeg doručka, kačamak nas je oduševio, a pomalo je čudno što nismo dobili nikakav vid peciva uz domaći doručak.

Ocena restorana dodeljena na bazi posete iz marta 2019. Revidiranje ocene obavljamo na 6 meseci od prethodnog ocenjivanja. 

Bonus:

Iako nije doručak, mislimo da vredi pomenuti. The Boss ima poseban fokus na “zdravoj” hrani i “proteinskoj” ishrani, pa je jedna od stavki njihovog menija i – “Proteinske palačinke”. Prave se od proteina vanile, banane i jajeta a zaslađene su stevijom.

Ako želite tako nešto da isprobate, evo šta je u ponudi:

Proteinske palačinke su u ponudi, zaslađene stevijom i nešto što je “voćni sendvič” (c) Beep
(c) Beep
(c) Beep
To Top