Zdravlje

Nije trend već je namirnica od velikog značaja: Čuveni avokado!

Avokado je neverovatno zdravo voće koje ima brojne zdravstvene prednosti. Preopterećen je ogromnim količinama minerala, vitamina, hranljivih materija, zdravih masti, kalijuma i vlakana. Ukus putera i kremasta tekstura su ono što ga čini prepoznatljivim i moćnim voćem. Želite da imate zdravu ishranu? Onda birajte avokado!

Da bismo vam olakšali odabir najboljih proizvoda od avokada, donosimo vam neke preporučene proizvode koji imaju mnogo benefita na vaše zdravlje!

Ulje avokada

Tekstura avokada mnogima ne odgovara. Ukoliko i vi spadate u tu grupu, višenemate izgovora da preskačete ovu namirnicu jer umesto svežeg, možete izabrati ulje od avokada. Pored prijatnog ukusa, ovo ulje hrani vašu kožu i osigurava da vaši krvni sudovi, srce, struk, kosa dobiju ono najbolje što se iz jedne namirnice može dobiti.

Foto: Unsplash

Puter od avokada

Puter od avokada je potpuno prirodan i ne sadrži gluten. Hleb, sendviči i salate imaju fenomenalan ukus sa slojem putera od avokada. Ovaj puter pomaže u snižavanju holesterola, dijabetesa i srčanih oboljenja. Puter od avokada je nesumnjivo zdrav puter koji možete jesti svakodnevno. Sa višim nivoima antioksidanata, ima magične moći uz pomoć kojih utiče na vaše zdravlje.

Namaz od avokada

Ako želite da svoj doručak pojačate sa avokadom, namaz od istog je pravi izbor. Namažite ga na parče hleba i uživajte u zdravom doručku ili užini. Namaz od avokada, poput ostalih proizvoda od avokada, jača vaš imuni sistem!

Avokado je odlican izvor vitamina, minerala i drugih korisnih materija. Zbog visokog sadrzaja kalijuma, redovna upotreba avokada u ishrani ima blagotvoran uticaj na centralni nervni sistem. Otklanja napetost, bezrazlozan osecaj umora, poboljsava intelektualne sposobnosti jer podstice razmenu nervnih impulsa u mozgu. Povoljno utice na rad misica i regulise odnos natrijuma i vode u organizmu.

Kao što smo već naveli, ne preskačite ga i uživajte u svim njegovim dobrobitima!

To Top