Home

Beograd noću…

Obožavam Beograd noću… nemam pojma, možda su i drugi gradovi tako interesantni kada dođu pozni sati, ali jedan je Beograd. Nije da nisam i po Evropi bio kasno uveče, ali nekako, samo se ovde osećam kao kod kuće, i samo sam tu tako nekako dovoljno miran (valjda zato što znam kuda idem, znam gde mogu da nešto pojedem ili popijem usput, znam gde ide koji prevoz) da mogu da sagledam tu lepotu tihog grada.

Nekako, preko dana je sve tako bučno, svi negde žure, svugde je neka gužva, a noću, noću toga nema. Fascinantno mi je to što u sred centralnih gradskih ulica, negde oko 03-04h, ne možete da čujete apsolutno ništa, tek pokoji klima uređaj. Taj osećaj je naravno još bolji leti, kada nije hladno pa je šetnja opuštenija, ali ta skoro grobna tišina je idealna da se odvažite i odlučite da krenete po sred ulice, što nikada ne biste mogli tokom dana. Naravno, osim u baš baš baš glavnoj ulici, tu ni u 4 ujutru ne možete baš sredinom.

Možda je malo čudan ovaj beep, ali tema sajta je radost i zabava, a ovo je nešto što mene raduje i zabavlja, a ne nužno i vas 🙂 Sa druge strane, hvala na emailovima podrške, ali sam protekle nedelje imao toliko posla da mi se čini da dugo nisam bio toliko opterećen. A pisaću i o tome, ne brinite!

To Top