Home

Ksenija Pajčin i Filip Kapisoda

Ne, ovo neće biti blog o tome kako su ubijeni, kako je to tragedija, pa ko je sve došao ispred njihove kuće nakon vesti, kako su im izgledali životi i slično … ovo je zapravo blog o tome što sam, nakon što se saznalo za vest, što je bilo oko 20h, rekao kolegama u redakciji “dajem 6 sati da se na netu pojave prvi fazoni kao na primer – “zašto je ubijena ksenija pajčin? zato što _______”. Na to prazno mesto ide neki stih iz njene pesme, koji bi bio pogodan za taj trenutak. I, pogodite šta – pogrešio sam.

Ne samo da sam pogrešio po pitanju vremena koliko će ljudima biti potrebno, već sam smeo s uma i jedan veoma važan fenomen – Facebook, pa i sam internet. Prvi fazoni počeli su da se pojavljuju već oko 21h, a oko 23 ste na netu mogli da pronađete desetine “smešnih” slika, viceva, citata, Facebook statusa itd. Naravno, u to isto vreme na Facebooku je osvanulo 25 grupa “Ksenija Pajčin RIP” a ono što ne treba nikako ispustiti iz vida jesu i komentari na vest, na popularnim sajtovima, kao što su RTS, Blic, B92.

Pogledajmo neke od njih:

JANA

nedaj bozee najezila sam se
ne mogu da verujem covece zatresla sam se

skendza

tragedija

lelelele kakva tragedija, jedina pevacica koja je znala da peva i igra

anonymous

zNaCiii…=(((

ZnAcI sTrAsNo…=(((
Ja Ne MoGu Da VeRuJeM…=S =S =S

KaTjaa ♥♥♥

nmg da werujem

znc ne mogu da werujem
u sxoq sam
znc stw katastrofa!!!
:(((
najLepsxa pewacxitza i Lepsxii maneken mrtwii
omg
:'(((

U ostatku tih sadržaja sa interneta, imamo i:

Novi strip o ocu i sinu

LiveScore rezultati

– Nova Facebook grupa – [facebook] Ako ova grupa skupi 5 000 chlanova, Ksenija Pajchin tje opet da bude zhiva.

– Vicevi naravno sa “Nije mu prijala pica”, “Ipak nije bila dobro zagrejana pica”

Statusi na FaceBook-u

I još jednom, ne želim da me shvatite pogrešno, ovde zaista ne govorim o tome ko je umro i u kojim okolnostima, niti je cilj da se sprdam sa bilo čime. Više skrećem pažnju na to kakav je internet fenomen, a u izvesnoj meri i šta sve ljudima pada napamet. Mislim, ne znam da li ste toga svesni, ali za recimo ovu LiveScore montažu ipak treba izdvojiti recimo 20-30 minuta da se ona lepo pripremi, a i još malo da bi se uopšte osmislila. To skoro da znači da svi koji su se otisnuli u vode ovoga o čemu pričamo kao da su samo čekali da se neko ubije, sa spremnom idejom kako će to da pretvore u štos. Do pre samo dve do tri godine, ovako brze reakcije bile su rezervisane samo za znatno razvijenije zemlje od naše.

To Top