Home

Hijena među hijenama ili JK kod Olje

Prvo, izvinjavam se onima koji će doći na blog pod upitom “jelena karleuša utisak nedelje” i računati da će naći video klipove iz te emisije. Ovde toga nema. Probajte na YouTube-u.

Drugo, gledam ovu Jelenu Karleušu na B92 i pitam se – šta se ovde događa? Ne, ne krivim ja Olju Bećković što je pozvala u emisiju, šta više, učinila je svima uslugu, i njoj (Jeleni) i sebi (Oprolećijani) i nama (gledocima). Valjda će i Jeca skapirati da kad sedne kod kuće i sama (nadam se sama) ima jedno 5 sati da na svom MekBuk-u napiše kolumnu (između dva prepucavanja sa Sekom) to nije isto nego kada live mora da priča sa četiri druge osobe koje u diskusiji mogu da je pojedu za doručak.

Valjda je navikla na ona gostovanja u Bravo Show, Dobro jutro kod Lee Kiš, Bingo, Magazin In, gde pitanja variraju od “Šta je za tebe uspešan muškarac?” do “Gde ćeš ovog leta?”, pa se tek poneka od alapača okuraži pa je bocne nekim pomalo provokativnim pitanjem, pa onda ona njoj uzvrati kako samo jedna kučka ume, i tako pobedi u tom dvoboju nejakih, ili nesrećnih, birajte.

Nekako me ovaj Utisak nedelje podseća na pse koji igraju poker. Osim što ne igraju poker, nego sede u studiju. I sad tu je Jelena Karleuša, mala nadrkana plava pudlica, koja misli da joj u diskusiji ne može uzvratiti niko. Tu je i Jovan Ćirilov, neka kombinacija Jode i Argentinske doge. Onako, polu-zainteresovano nabacuje Jeci jeftine komplimente, u fazonu – “devojko, gde ću ja sad trošiti svoju energiju na tebe, samo budi kul i nemoj me terati da te pojedem”. Onda imamo Borku Pavićević, kao buldog/boksera koju su namerno stavili skroz levo, da ne bude blizu pudlici, i konačno tu je Rotvajler-urednik-NIN-a koji je dobio nezahvalnu ulogu da Jeci pojasni da bi trebalo da nastavi da peva i gostuje u Magazinu In sa svojom decom i, vidi čuda, mužem fudbalerom (šokirajte se time što se pevačica udala za fudbalera).

Siguran sam da će biti hiljada i hiljada fanova koji će Jeci na fejsu reći kako je “razvalila” u Utisku nedelje i kako je carica, kako je jedina prava srpska zvezda i nikad veći car, međutim, nisam siguran da će taj ego-fill doprineti ičemu dobrom. Evo zašto. Postoji problem “ranog uspeha”. Jeca je napisala kolumnu, ostvarila poveći uspeh, bila u fokusu javnosti, ali će taj nivo kolumne biti jako teško održati. A ako krene nadalje da se koristi jeftinim, prostim jezikom da bi joj kolumna bila čitana, neće to još dugo potrajati.

Naravno, biće i onih koji će reći “ma da, tebi je ustvari krivo, ti prdiš po netu deset godina i čita te deset ljudi, Jeca piše mesec dana i već je stigla u Utisak nedelje”. Možda su i u pravu.

p.s. Moram da pohvalim Karleušin Lady Gaga outfit, idealno za obući se u Utisku nedelje.

To Top