Baba

Rakija i doktor

Iako će mnogi pomisliti na jednog drugog čoveka kada budu pročitali naziv posta, zapravo se ne radi o njemu.

Obrela se baba kod lekara pre nekih nedelju dana, na redovnoj kontroli, znate već kako to ide. Doduše, to su one kontrole što vam u maju lekar kažže da dođete u novembru. Kapiram da igraju na kartu da jedan deo pacijenata do tad neće biti žživ, drugi deo će zaboraviti kad treba da dođe a treći neće hteti da izađe iz kuće po kiši i hladnoći. E pa ne i moja baba! Ona je od onih što ako je pregled zakazan za 14h, a Dom zdravlja na tri minuta njenog hoda (minut mojeg) kreće od kuće u 13h, “da ona lagano ode do tamo, da ne razmišlja”. I još – “Možžda se neko ne pojavi pa uđem preko reda”. Imajući u vidu ovu podelu nekoliko redova iznad, možžda je i u pravu.

Ide pregled…

Doktor: Dobro, dobro, sve je u redu, samo da pogledam rezultate, dobro, sve je ok … Meni ovde sve deluje idealno, zdravi ste, naravno, u skladu sa vašim godinama.

Baba: Eh, da doktore … ali …

Doktor: Šta vam je? Jel vam nešto fali, jel vam nije dobro?

Baba: Ma dobro sam, ali doktore – nemam više rakije kod kuće!

Doktor: !?

Baba: Ja rakiju tri puta dnevno popijem, jednom ujutru, jednom pre ručka i jednom uveče, i to je meni isto lek! I sad mi je nestala rakija i treba tek iz sela da mi donesu ali neće sigurno jedno dve nedelje!

Doktor: Eto vidite, pa dobro, biće, doneće vam, biće ok. Mi isto tako pečemo rakiju na selu i ond…

Baba: PA DAJ!

Doktor: ?

Baba: Pa daj kad imaš!

Doktor: Hahaha … e Dragice, Dragice … pa kad si tako iskrena, evo ti! (I vadi doktor litar radže iz ormana, a nije Dule_smor i daje babi!) I da je popiješ u zdravlju!

Baba: E hvala ti doktore, nemoj da brineš, doneću ti ja moju kad mi stigne!

I stvarno, dolazi baba kući, donosi radžu sva vesela i čila. Doduše, posle je rekla da ipak rakija nije toliko dobra kao što je ova njena iz sela, ali možže da prođe. I nije ostala dužžna, čim je stigla nova količina šljive, odmah je zapičila put Doma Zdravlja da odnese doktoru.

To Top