Tech

Vic za danas!

Pričaju Perica i tata:

Perica: Tata, tata, šta je to ACTA?

Tata: Uf, to je nešto strašno sine!

Perica: Hvala tata!

I ode Perica u sobu kod babe, prepadne je i kaže – “BU! ACTAAAAAAAA”, sa sve podignutim rukama.

Nemam pojma što sam ovo napisao, ali me to ACTAAAAA podsetilo na PI*KAAAAA, kako glasi originalni vic. A i kontam, ako predsednik može da priča viceve pred deset hiljada ljudi, što sam ja nešto lošiji od njega, a plus blog posećuje dnevno najmanje duplo toliko! No, sve to je zapravo bio uvod za još jedno konkretno delanje na polju ACTA sporazuma. Ja inače lično nisam fan tih, kao, “hajde da ugasimo sajt na jedan dan i onda će svi problemi nestati” akcija, jer pored malo buzz-a u vestima, ne postigne se ništa spec, ali ovo, ovo je nešto drugo.

Naime, sutra, 9. marta u 17h u Domu Omladine Beograda OEBS (otkud oni, ne znam) organizuje “ACTA sporazum u Srbiji” debatu odnosno tribinu. Na njoj će učestvovati sledeći carevi:

Jasna Matić – državna sekretarka u Upravi za digitalnu agendu

Rodoljub Šabić – Poverenik za informacije od javnog značaja

Vukašin Obradović – NUNS

Saša Gajin – Pravni fakultet UNION

Aleksandar Blagojević – Piratska Partija Srbije

Dragana Nikolić Solomon je moderator debate, inače šef Odeljenja za medije misije OEBS u Srbiji.

Ovo je ujedno i prava prilika da se javnost bolje upozna sa ACTA sporazumom a i da nam Ministarstvo Prosvete i Nauke pojasni koji je genije okačio vest na sajt tog ministarstva da Srbija nije usvojila ACTA sporazum kao i – “Србија није измислила интернет, па ни правила његовог коришћења.” You don’t say?

Sa druge strane, imamo i Radivoja Mitrovića koji je izjavio da Srbija treba da usvoji ACTA, a čovek je iz Ministarstva Prosvete i Nauke. Ono što mene pak zanima jeste gde se tu uklapa Jasna Matić sa svojom digitalnom agendom i kakav će stav ona zauzeti na ovom skupu. Videćemo sutra nakon 17h.

To Top