Gaming

Kickstarter projekat nestao sa 30.000$

Mansion Lord

Odavno sam pričao o tome da Kickstarter ubija industriju video igara ali izgleda da je potrebno još primera iz prakse da bi i drugi to videli. Primera kao što je – Mansion Lord. U pitanju je Kickstarter projekat koji je prikupio 30.000$ a tvorci su nakon toga – nestali.

Njihov domen je istekao, odavno su prestali da šalju nove informacije u vezi igre. Pre nego što se to sve odigralo a mesec dana nakon decembra 2013 kada su skupili novac, kreatori igre otvorili su i PayPal nalog za donacije (iznos tih donacija naravno nije poznat). Već nakon avgusta 2014 kada je PayPal runda donacija završena, prestali su da se javljaju.

Oni koji su donirali novac probali su da kontaktiraju Kickstarter, ali KS kaže da je čitav ugovor između njih i onih koji novac traže i da oni ne mogu da im pomognu. Domen golgomgames.com, navodnog kreatora igre, istekao je, a registrovao ga je izvesni Michael Wong koji se više nigde ne pojavljuje niti ima prijavljenu adresu.

Da li će se ikada ući u trag ovoj fantomskoj firmi ostaje da se vidi, ali je jasno da su oni koji podržavaju Kickstarter projekte dobili još jedan razlog da preispitaju svoje finansiranje projekata.

To Top