Tech

TAG Heuer lansira satove sa Intel čipom

tag heuer

TAG Heuer, dobro poznati tvorac satova iz Švajcarske, najavio je danas ulazak na tržište pametnih satova sa TAG Heuer Connected. Ovo ujedno predstavlja i prvo izdanje luksuznog sata baziranom na Androidu, ali i prvi pokušaj tradicionalnog tvorca satova da uđe na “pametno” tržište. Connected ima prečnik od 46mm, debeo je 12.8mm i teži 52 grama. Titanijumska školjka poseduje LCD ekran pokriven safirnim staklom a rezolucija ekrana od 1,5 inča iznosi 360×360 piksela.

Procesor je Intelov Atom Z34xx što je interesantna odluka i prelazak sa očekivanog Snapdragon 400 čipa koji se pojavljuje u većini Android Wear uređaja.  Iako čip može da gura 1,6GHz, TAG navodi da će raditi najčešće na 500MHz, a tu je i 1GB RAM, 4GB NAND, opet više nego konkurencija. Senzori uključuju akcelerometar i žiroskop, ali nema merača otkucaja srca. Pošto 30% delova Connecteda nije napravljeno u Švajcarskoj, sat ne nosi “Swiss Made” značku ali se reklamira kao “Carrera” predvodnica. Naime, ako kupite ovaj sat, za dve godine ga možete zameniti, doplatiti 1500 dolara i dobiti zapravo Carrera model sata.

Malo čudna odluka da već pre lansiranja “sahranite” sat za dve godine, ali tako je kako je. U svakom slučaju, cena Connecteda iznosi 1500 dolara pa ko voli nek izvoli.

tag heuer

To Top