Tech

Bankarski konzorcijum R3CEV uspešno testirao Bitcoin u tradicionalnim transakcijama

bitcoin

E3CEV, konzorcijum koji za cilj ima da blockchain (bitcoin) tehnologiju uvede u tradicionalne finansijske institucije, objavio je da je uspešno uspeo da testira transakcije među 11 najvećih finansijskih institucija. Ovo čini jako važan korak u uvođenju BitCoina kao platežnog sredstva među tradicionalne banke.

Test, koji je povezao banke putem Azure Microsoft servisa, omogućio je brzo, globalno i prenošenje novca bez centralizovane third-party kuće. E3CEV raste po pitanju popularnosti i već poseduje 42 člana u konzorcijumu, među kojima su i poznate banke poput Barclays, BMO Financial, Credit Suisse, HSBC, UniCredit, UBS i druge.

Tim Swanson, direktor istraživanja u E3CEV, izjavio je da E3 nije Bitcoin niti cryptocurrency kompanija i da oni ne žele da postavljaju novu virtualnu monetu već da samo istražuju načine kako da reše probleme određene niche grupe individualaca koji imaju određena bezbednosna pitanja i ne žele da imaju bilo kakvu konekciju sa vladom ili bankama. R3CEV želi da zapravo ispita mogućnosti blockchain transfera kako bi iznova definisali strukturu standardnih transakcija.

Blockchain omogućuje transfere za 15 sekundi u odnosu na tradicionalna 4 dana, jako su brzi, eliminišu potrebu za dodatnom radnom snagom i globalno gledano mogu da dovedu do ušteda od čak 20 milijardi dolara godišnje. Naravno, aktivnije korišćenje blockchain zahteva veliki broj promena u inače sporim industrijskim segmentima, baš kao i što i samovozeća kola na primer imaju veliki broj regulatornih problema koje spori sistemi ne mogu da efikasno reše.

bitcoin

To Top