Tech

Centene Corp, osiguravajuća kuća, izgubila podatke 950.000 korisnika!

Zdravstvena osiguravajuća kompanija Centene Corp izjavila je kako je “izgubila” šest hard diskova sa podacima preko 950.000 korisnika njihovih usluga! Michael Neidorff, CEO kompanije, odlučio je da izađe u javnost sa ovom informacijom u cilju transparentnosti. Centene, inače Fortune 500 kompanija prijavila je 16 milijardi dolara prihoda u 2014 godine i ima preko 2,9 miliona korisnika.

Hard diskovi koji su posedovali podatke korisnika njihovih usluga između 2009 i 2015 godine nestali su a u njima su, pored imena, prezimena, socijalnog broja, adrese i datuma rođenja i podaci o zdrastvenom stanju klijenata. Diskovi nisu posedovali podatke o kreditnim karticama.  Kompanija za sada ne zna kako je izgubila hard diskove ali kaže da će pojačati sigurnost u IT sektoru kompanije. Ujedno, ovo još jednom baca svetlo na lične podatke ljudi i govori o tome koliko su zapravo podaci zaštićeni.

Centene je ujedno odlučio da će svima koji su ugroženi ovim gubitkom diskova ponuditi kompenzaciju u vidu besplatnih usluga i zdravstvenog monitoringa.

healthcare-security-100578484-primary.idge

To Top