Svakodnevica

Ostavite prošlost iza sebe i konačno krenite dalje!

Često se mnogi od nas pitaju kako da se reše prošlosti i krenu dalje. Konstantno vraćanje na prošlost može biti i više nego toksično, ali “puštanje” prošlosti vam može doneti dugoočekivani mir. Iako će pred vama biti bolno iskustvo koje zahteva vreme i upornost, znajte da se isplati!

Nemojte se vezivati za prošlost, već hrabro grabite ka budućim mogućnostima. Važno je upamtiti da je sve privremeno i da loši dani ne traju zauvek. Život se sastoji od uspona i padova i to je ono zbog čega život vredi živeti.

Za vas smo pripremili kratak vodič koji sadrži pet načina uz pomoć kojih ćete se konačno rešiti duhova prošlosti!

Naučite da uživate u sadašnjosti

Naučite da živite u sadašnjosti i izbegavajte prekomerno razmišljanje. Razmišljajte samo o stvarima koje su važne u ovom trenutku i ne brinite o prošlosti ili budućnosti. Što manje misli unesete u svoj um, to je bolje. Rešite se kontrole nad stvarima koje ne zavise samo od vas. Ne zaboravite, imate slobodu izbora, stoga birajte da gledate napred!

Budite nežni prema sebi

Naučite da budete nežni prema sebi i odlučite da budete ljubazni prema sebi i prema drugima. Ne kritikujte sebe nemojte da preterujete u analizi svake pojedinačne situacije!

Foto: Unsplash

Budite strpljivi

Shvatite da je potrebno vreme da se krene dalje. To je spor proces koji uključuje prolazak kroz sve vrste osećanja. Budite strpljivi prema sebi alii prema drugima. Ništa se ne dešava preko noći, stoga znajte da su potrebni meseci kako bi rana zacelila. Ali zaceliće!

Iskoristite ovaj trenutak da se usredsredite na sebe

Najbolje je vreme da se razmazite. Odvojite vreme za sebe i odvojite ovo vreme da se okrenete određenom hobiju ili projektu koji vas je toliko dugo privlačio. Radite stvari koje vam donose neizmernu radost i utehu i stavljaju vaše potrebe na prvo mesto, ispred drugih. Naučite da budete malo sebični i usredsredite se na svoj mentalni mir.

Izrazite svoja osećanja

Jedna od najvažnijih stvari koju treba raditi tokom kovog perioda je da izrazite svoja osećanja i dozvolite sebi da budete ranjivi. Ne budite zatvoreni ili rezervisani za svoja osećanja. Razgovarajte češće o tome, po potrebi možete potražiti i stručnu pomoć. Šta god da radite, budite u skladu sa sobom i svojim odlukama.

To Top