Zdravlje

POBOLJŠAJTE SVOJ IMUNITET: Neka vas prehlade i virusi zaobiđu ove zime!

Curenje iz nosa, suzne oči i začepljen nos koji vam ne da mira? Naravno da se nadate tome da će vas ovaj scenario bar ove zime zaobići! Da biste se pripremili za predstojeću sezonu, moraćete da se okrenete bustovanju organizma! A kako ćete to uraditi? Uz pomoć ovuh čudesnih napitaka!

Čudesno mleko i “zlatni prah”

Verujemo da znate da je kurkuma zaista čudotvorna namirnica koja ima mnogo blagodeti na naš organizam. Pošto radimo na imunitetu, savetujemo vam sledeće:

Uzmite pola kašičice kurkume i sipajte je u čašu toplog ili mlakog mleka. Dodajte šafran ako želite, i malo šećera, ako ne možete bez njega. Pijte svako veče pre spavanja. Kurkuma ima lekovita svojstva i nesumnjivo je dobra za imuni sistem.

Foto: Unsplash

Magično sezonsko voće

Sezonsko voće je najbolji saveznik za jačanje imuniteta. Agrumi sadrže vitamin C, koji je odličan za jačanje imunog sistema. Jasno vam je da morate ubaciti barem jedno sezonsko, citrusno voće u svoju dnevnu ishranu i videćete magiju. Ukoliko vam je draže, možete praviti i ukusne napitke, ali preporučuje se da se narandže, mandarine, pa čak i limun jedu, jer tako ubiramo samo ono najbolje!

Ništa bez lisnatog povrća

Da li ste se ikada zapitali zašto je Mornar Popaj Mornar otvarao konzervu spanaća svaki put kada mu je potrebna snaga? Ovo lisnato povrće je dobar izvor esencijalnih vitamina i minerala. Bilo koje lisnato povrće je obavezno preko zime. Imate prilike da se sami uverite u to!

To Top