Home

Ublažite simptome prolećne alergije!

Proleće je stiglo a sa toplijim temperaturama i dužim danima dolazi curenje iz nosa i svrbež ali i suzne oči za sve one koji pate od sezonskih alergija.

Alergije se javljaju kada imuni sistem pogrešno identifikuje tipično bezopasne supstance, kao što je polen, kao pretnju i pokušava da se bori protiv njih. Zagušenje koje doživljavate je odgovor vašeg imunog sistema koje se bori protiv onoga što telo doživljava kao opasnost.

Sezonske alergije, koje se nazivaju i polenska groznica i alergijski rinitis, mogu učiniti da se osećate zaista loše. Ali uz odgovarajuću pripremu možete uživati u prirodi.

Ako ste u prošlosti imali prolećne alergije, očekujte poteškoće otprilike u isto doba godine. Međutim, težina sezonske alergija može varirati svake godine i zavisi od toga gde živite.

S obzirom na to da ne možete da se odbranite od istih, u nastavku ćemo vam dati nekoliko predloga kako da se pripremite za prolećne alergije.

Na vreme počnite sa uzimanjem lekova protiv alergija
Bez obzira na to gde živite, počnite da uzimate lekove za alergije oko mesec dana pre nego što se u vašem regionu obično pojave. Ne čekajte da se simtomi pojave.

Dobra vest je da su mnogi lekovi za alergije sada dostupni bez recepta. Ako vam jedan ne odgovara,pokušajte sa drugim lekom. Ali svakako se pre svega posavetujte sa lekarom.

Izbegavajte boravak na otvorenom
Iako je možda primamljivo otvoriti prozore ili uživati na otvorenom prostoru, naš savet je da ostanete u kući u periodu dana kada je koncentracija polena najveća.

Zamenite filtere i nabavite prečišćivač vazduha
Obavezno menjajte vazdušne filtere u svom domu redovno, posebno tokom sezone alergija, kako biste uklanjanili alergene iz svoje kuće. Ukoliko vam finansije dozvoljavaju, nabavite prečišćivač vazduha. HEPA tehnologija “tera” vazduh kroz finu mrežicu ​​koja zadržava štetne čestice,, poput polena.

Ispirajte sinuse
Koristite fiziološki rastvor za ispiranje nosa kako biste ublažili simptome alergije. Pored fiziološkog, možete koristiti i destilovanu vodu, ili prokuvanu i ohlađenu vodu iz slavine, da biste izbegli potencijalno ozbiljne infekcije.

To Top