Home

Dva stana-da, plac-ne!

Stiže do mene pre neki dan veoma interesantan spam od strane Novinsko izdavačkog privrednog društva Benian Ekonomik. Naslov maila – “Dva stana-da, plac-ne!“.  Naravno, takav naslov me je potpuno zainteresovao, krenem ja da čitam dalje. Stiže podnaslov – “Dva stana u Beogradu i plac u Dalmaciji-plac ne prodajemo (pogledajte slike)”.

Onda ide uvod:

“Poštovani prijatelji i poslovni partneri,

Posle 37 godina bavljenja isključivo izdavaštvom, u razmišljanjima sam da je došlo vreme da moje poslove prepustim mlađim (nadam se i sposobnijim) kadrovima. U tim svojim razmišljanjima sa različitom orijentacijom od dosadašnje, odlučio sam da ponudim na prodaju:

1. Stan od 106m2 u najužem centru Beograda.

2. Stan od 56m2 u Pandiskoj Skeli.

3. Građevinski plac u Dalmaciji u mestu Smilčić, na četvoromeđi između tri mora i slatokovodnog Vranjskog jezera. Ovaj plac je privatno vlasništvo (NE PRODAJE SE VIDI RAZLOGE)”.

Sada sam još zainteresovaniji … što se ne prodaje majku mu, ništa mi nije jasno. Čitam dalje. Tip sada objašnjava svaki od stanova. Kaže ovako. Između priče o sobama, pogledu i ulicama, poseduje i veoma ozbiljan deo “O poznatim stanarima”:

O poznatim stanarima:
– Žika Mitrović – režiser (sećate se filma Užička republika i dr) – stanovao ranije.
– Buda Blagojević – ugostitelj, stanuje još uvek
– Zoran Blagojević, generalni direktor Ortopedske bolnice Banjica, stanovao ranije
– Aleksandar Gajšek, urednik na TV Studio B, stanuje još uvek.

Konačno, posle opisa drugog stana stiže se i od ovog placa u Dalmaciji. Kaže:

Građevinski plac u Dalmaciji sa ostacima oronule Dalmatinske kamene kuće – ne prodaje se, jer je u završnoj sudskoj fazi u Strazburu.

Vodovod sada prolazi kroz mesto, inače se koristila voda iz, u zemlji ukopanih-zidanih dve gusterne-cisterne (filtrirana-kišnica), od kojih je jedna prelivna, tako da je voda uvek čista i hladna (naravno, bakteriološki ispravna). Mesto je u Ravnim Kotarima, dakle u dalmatinskoj Vojvodini, sve je zeleno i nema kamenja. U plac se ulazi sa asvalta, a kuća ima svoj kućni broj. Mesto je srednje veličine, ima više prodavnica, mesare, pravoslavnu crkvu i dr. Zivalj u mestu je mešovit Srpsko-Hrvatski. Mesto je mirno i bez incidenata. U blizini je aerodrom Zemunik, a Novigradsko more je veoma bogato ribom. Meštani se bave vinogradarstvom, tako da imaju veoma kvalitetna vina, i to svi. Ribari, svežu ribu donose, do ispred kuće i viču naglas. A ako želite nezaboravne izlete, možete ih organizoivati na razna kornatska ostrva koja su tu, preko puta Zadra i na koja vozi mnoštvo brodica za male pare. Ta ostrva su i jedna od najlepših na svetu. Najveći je ugođaj, ako imate svoju barku.

Važna napomena: Obzirom da je kuća oštećena u “Oluji”, predmet se nalazi na Međunarodnom sudu u Strazburu (proces je u završnoj fazi), posle čega će Hrvatska biti obavezna da u najkraćem mogućem roku kuću ponovo sazida, i to novu, ili izvrsi isplatu. Sve ovo potvrđeno je od UNHCR-a. Zbog svega ovoga PLAC SE VISE NE PRODAJE !

Pa se ja sve vreme mislim, što ga oglašavate ako ga ne prodajete? I naravno, ako je neko razumeo tačno kako je ova kuća dobijala vodu, neka javi.

To Top